• NOWE INFO Autor: ~Dfg [145.129.246.*]
    J.w
  • Re: NOWE INFO Autor: ~Dfg [145.129.246.*]
    To bedziemy mogli kupic akcje seri K
  • Re: NOWE INFO Autor: ~asfdghf [37.30.21.*]
    45 mln akcji do wzięcia,czyli razem bedzie kiedyś około 100 mln ogółem
  • Re: NOWE INFO Autor: ~szdgfhjgh [37.30.21.*]
    czyli będzie tak : Żywiec 10mln akcji - kurs 460 , Czarnków 100mln Akcji -kurs 46 ,różnica tylko jednego zera między browarami bedzie
    Oferta skierowana bedzie do max 149 osob. To troche nas tu jest
    Czyli wyjdzie 45 milionow na glowe po 300 k alcji
  • Re: NOWE INFO Autor: ~pawel [188.146.226.*]
    mi pasi
    juz zbieram kase na to
  • Re: NOWE INFO Autor: ~ktoco [188.147.34.*]
    nie za bardzo rozumiem dlaczego wg. tego walnego new business dalej jest większościowym udziałowcem ze swoimi niceałymi 9 mln akcji, przecież od 24 czerwca Chebza i ten drugi co się kryje w Foroneusie capneli 36 mln i jest to normalnie wpisane w info akcjonariatu Browaru w Biznes Radarze, a tu, z tego WZA jak by było ciągle 15 450 000 akcji. Możecie wytłumaczyć
  • Re: NOWE INFO /jakie PP? Autor: ~ktoco [188.147.34.*]
    Raport bieżący z plikiem 17/2021
    Podstawa prawna: Art. 70 pkt 3 Ustawy o ofercie - WZA lista powyżej 5 %
    Zarząd Browar Czarnków S.A. w restrukturyzacji z siedzibą w Kamionce (dalej: Emitent, Spółka), przekazuje poniżej wykaz akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu ("ZWZ") Emitenta w dniu 30.06.2021r.

1) New Business sp. z o.o. dysponujący na tym ZWZ 8 954 389 (osiem milionów dziewięćset pięćdziesiąt cztery tysiące trzysta osiemdziesiąt dziewięć) akcji, z których przysługiwało 8 954 389 (osiem milionów dziewięćset pięćdziesiąt cztery tysiące trzysta osiemdziesiąt dziewięć) głosów, co stanowi 100,00 % udziału w liczbie głosów w tym ZWZ i 57,96% głosów ogółem w Spółce.

Ja tu za bardzo nie widzę PP dla starych akcjonariuszy, tylko dla wybranych kolesiów

§1
    7. Emisja akcji serii K zostanie przeprowadzona w drodze subskrypcji prywatnej zgodnie z art. 431 § 2 pkt 1 Kodeksu spółek handlowych, poprzez zawarcie umów z osobami fizycznymi lub prawnymi. -------------------------------------------
    8. Upoważnia się Zarząd Spółki do skierowania propozycji objęcia akcji serii K do nie więcej niż 149 osób, oraz do zawarcia z osobami, które przyjmą propozycję nabycia, stosownych umów. ------------------------------------------------
    9. Oferta Akcji serii K stanowi ofertę publiczną w rozumieniu art. 1 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2017/1129 z dnia 14 czerwca 2017 r. w sprawie prospektu, który ma być publikowany w związku z ofertą publiczną papierów wartościowych lub dopuszczeniem ich do obrotu na rynku regulowanym oraz uchylenia dyrektywy 2003/71/WE (dalej: Rozporządzenie), o ile zostanie skierowana do więcej niż jednego podmiotu. ----

12. Pierwszeństwo propozycji objęcia akcji serii K mają podmioty posiadające zabezpieczenia hipoteczne na majątku Spółki, pod warunkiem, że w drodze konwersji wierzytelności na akcje dokonają zwolnienia Spółki co najmniej z części posiadanych zabezpieczeń hipotecznych. ---------------------------------------

§2 
    W interesie Spółki pozbawia się dotychczasowych akcjonariuszy w całości prawa poboru akcji serii K. Przyjmuje się do wiadomości opinię Zarządu dotyczącą pozbawienia prawa poboru akcji serii K przedstawioną na piśmie Walnemu Zgromadzeniu, której odpis stanowi załącznik do niniejszej Uchwały

• Re: NOWE INFO /jakie PP? Autor: ~Dfg [145.129.246.*]
    8. Upoważnia się Zarząd Spółki do skierowania propozycji objęcia akcji serii K do nie więcej niż 149 osób, oraz do zawarcia z osobami, które przyjmą propozycję nabycia, stosownych umów.
    To dla kogo bedą wysyłać propozycje ?
    :)) Myślę, że wybrańcy już są. W końcu na 36 mln 2 chętnych było, to i te 45 rozdysponują. Nie bez przyczyny dla "dobra" spółki nie ma pp dla starych akcjonariuszy, za 10 gr. łykną z układu, a nas i tak nie znają dfg?ktoco?ktoś1? łysy? hehe, może Paweł bo z imienia?::))
  • Re: NOWE INFO /jakie PP? Autor: ~Dfg [145.129.246.*]
    Jesli to nie bedzie dla obecnych akcjionariuszy to akcje beda rosnąć ;)
    W rzeczy samej, powinny i to całkiem niezły ciut, w każdym razie, po dzisiejszym kursie sprzedających nie było. Na sprawdzian po 15-tej wrzuciłem zamówienie na 2k. Wynik znasz ::))
    Ale co z tą niespójnościa akcji z WZA 15.450 000 i 51 450 000 z info Biznes Radaru, to odpowiedzi niestety nie dostałem - może te
    36 000 000 to takie wewnętrzne-nie zatwierdzone jeszcze przez KNF, tylko po co Biznes Radar je zamieszcza a Chebza ignoruje na WZA - nie kumam
  • Re: NOWE INFO /jakie PP? Autor: ~łysy [178.212.155.*]
    raczej nikt nam tu nie zaproponuje akcji. rozdysponują w swoim gronie, gronie wierzycieli. było po jakimś starszym walnym zdanie "jeśli nie znajdą się chętni to akcje będą zaproponowane obecnym akcjonariuszom" ale to nie ulicę z forum mieli na myśli zapewne. niech stawiają ten browar na nogi. konkurencja nie śpi. ja czarnkowa w sklepach u siebie nie widzę.
  • Re: NOWE INFO /jakie PP? Autor: ~pawel [188.146.253.*]
    jak knf zatwierdzi to i zostana dodane do całości

wy tylko o jednym
    wyglada to tak. :
    jest 15450000 akcji i wiekszosc ma pan ch

przeciez jakby sie to zmieniło to wiekszosc miałby pan....? no ten drugi.. od studia

i wtedy zeby cos uchwalic to juz dwie osoby by sie musialy podpisywac i zgadzac

a teraz ile musi?
    proste nie prawda?

• Re: NOWE INFO /jakie PP? Autor: ~pawel [188.146.253.*]
    ps

nie paweł nie przez ł, przez ł był tu taki jeden maruda, a to nie ja. wolał bym nie byc mylony
  • Re: NOWE INFO /jakie PP?/Pawel Autor: ~ktoco [46.134.54.*]
    Tylko Paweł czemu w tabelce Biznes Radar w akcjonariacie zamoescili te 36 mln jak KNF nie zatwierdził?
  • Re: NOWE INFO /jakie PP?/Pawel Autor: ~pawel [188.146.235.*]
    https://www.bankier.pl/gielda/notowania/new-connect/CZARNKOW/akcjonariat
    tutaj patrz
  • Re: NOWE INFO /jakie PP?/Pawel Autor: ~ktoco [188.147.33.*]
    Tak, ale tam łukasiewicza i szwarca wymieniaja których już nie ma chyba, więc mam wrażenie, że to trochę nowe a trochę stare info a amerykanki wogóle nie wymieniają. Ale dzięki Paweł
    szwarc jest cały czas. jeszcze na 5 procerntach
    amerykanka zeszła ponieze 5 sprzdjac troche akcji jakiś czas temu
  • Re: NOWE INFO /jakie PP?/Pawel Autor: ~ktoco [188.147.33.*]
    a Ten cały łukasiewicz czy jak mu tam, coś jeszcze ma? A jeżeli Szwarc na 5% jest no i ewentualnie ŁUkasiewicz to czemu w info Biznes Radar ich nie ma tylko wskoczył Chebza i foroneus? (+36 mln) - czyli właściwie czyje info sa prawdziwe: Biznas radar czy Bankier.pl???
    powiem ci ze tego tez nie ogarniam do konca
    bo ch... jako jeden wszystko w 100% przegłosował swoimi 100%
    firma druga ma ale jeszcze nie została wciągnieta z tymi milionami akcji wiec prawa głosu nie miała
    szw...ma 5 % jeszcze ale jak w tym miesiącu sie te miliony akcji unormuje ...to 5 % nie bedzie miał
    jak wczeniej pisałem jednemu łątwiej wszystko przegłosować..jak w rzadzie:D
    na ostanim walnym ch... wszystkich wyautowal, czy im drzwi nie otworzył jka zwał tak zwal . to co miało przejsc to przesżło

ja sie teraz zastanawiam...kto wyzej bedzie. bo ch.. był pierwszy.... druga firma co ponad 30 mln akcji objeła .. nic nie zrobiła....a jeszcze duzo akcji do wzięcia...ten 3 bedzie najwiekszy i najlepszy
    tych 149...to jak dla mnie prezenty. moze po 1% badę mieli wiec nikt sie nie dowie kto to i to pojdzie w rynek

ale to moje myslenie, moja praca twórcza, wiec wszystko zastrzeżone :)

• Re: NOWE INFO /jakie PP?/Pawel Autor: ~łysy [178.212.155.*]
    ja informacje odnośnie akcjonariatu biorę ze stooqa

1
    Foroneus Sp. z o.o
    62.97%
    32,400,000
    0
    10.4 mln
    62.97%
    32,400,000
    0
    24 cze 2021