Prawie 200k sztuk poszło w rynek. Wedlug poprzedniego stanu VALUE FIZ miał 13 009 766 (65,82%), na Walnym mieli 12 825 537 sztuk co stanowi 64,92%. Różnica to 0,90%. Do jednego procenta nie muszą informować... I nie poinformowali
Tylko na ten moment, kto komu sprzedał, to nie ma znaczenia. Trzeba poczekać na oficjalny komunikat np. o zakupie przez kogoś z zarządu albo ktoś powoli wchodzi w ten walor za porozumieniem pana B. Tu wszystko musi być pod kontrolą szeryfa, więc w tym kontekście nie ma to znaczenia dla rynku. Zresztą to można zaobserwować w arkuszu zleceń, gdyż brakuje akcji do 7 zł.
Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-gpw/profil-akcji-wik,wId,153,tab,przebieg-sesji#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Nie zapominaj o zleceniach ukrytych. Mam na przykład wrażenie, że dziś na otwarciu zrealizowało się zlecenie ukryte. Ktoś przed sesją wystawił kupno około 2000 po 5,40. Z prawej strony było zdaje sie 1800 po 5,35. Po otwarciu zlecenie się zrealizowało, ale cena I wolumen po 5,35 został taki sam. Możesz to łatwo przetestować kupujac na przykład 10 sztuk po 5,35 I sprawdzić czy wolumen z prawej strony sie zmieni czy też zostanie cały czas 1800 sztuk. Jesli zostanie 1800 to znaczy ze wystawione jest tam wiecej niz widać
Wielu inwestorów nie wystawia zleceń , tylko trzyma cyngiel na spuście. Po wzrostach mogą się pojawić tony akcji na kupnie jak i sprzedaży. To co prezentujesz to nie ma żadnej wartości merytorycznej.
ja bym powiedział, że troche ma, sam z tego czesto korzystałem I wiele rzeczy można z tego wyczytac, czasami na przykład przed wzrostami na etapie akumulacji specjalnie wystawiają batony z prawej strony pare poziomow powyzej kursu aby nie urosło, albo odwrotnie przy dystrybucji potrafią ustawic batony kilka poziomow ponizej kursu aby zasiac wrazenie ze sa chetni zakupy, ale trzeba pamietac ze nie jest to pełen obraz, I moze sie on w kazdej chwili zmienic tak jak napisales
Tak , tu się zgodzę w zupełności. Chodzi mi o inną sytuację. Na sprzedaży jest wystawionych mało zleceń i ktoś prezentuje te " kilka" zleceń na forum i pisze, że kurs będzie w chmurach niedługo.