E tam. Już przy poprzednich rekomendacjach pisałem, że na koniec roku spółka będzie warta 20-25 zł za akcje. Także jeszcze kolejne 3-4 razy w tym roku podniosą.
po wynikach miesięcznych za czerwiec to 12,50-13,00 zł powinno być, wtedy będzie już wynik sprzedaży na papierze a zysk idzie już policzyć ok.8%, nie zdziwię się jak będzie ponad 13zł bo to kwartał rekord z dużym odchyłem sprzedaży od innych kwartałów
w przyszły czwartek po wynikach za czerwiec obecny kurs pójdzie w zapomnienie, Ty mówisz że 11,XX to za dużo,a rekomendacja 16,50 tak tylko napisana na kolanie?, jak się obrót pojawi to można szampana kupować. Nie zapomniej tu napisać w przyszły piątek:) chętnie bym się założył z Tobą
Proszę wytłumaczyć mi bo nie ogarniam.
Wszyscy wiedzą że w przyszły czwartek będą super wyniki I kurs pójdzie w górę to po co czekają do czwartku nie lepiej kupować dziś???
Nie ogarniam!!!
Też się nie raz zastanawiam czemu tak jest, na Intercarsie przy wynikach wybilo do 390 z 330,a parę dni wcześniej nawet zeszło z 340 na 295 chyba:) zamiast stopniowo iść w górę, wyczyscili z akcji pięknie januszy biznesu, a były to pewne wyniki bo kwartał sprzedaży mocny, tutaj kwartał sprzedaży będzie dopiero mega mocny!! zbliżony pod 600 mln ponad 200 mln więcej niż w zeszłym roku i 125 mln więcej niż w 1Q tego roku, sprzedają cały czas z marżą rosnąca co kwartał, spójrzcie na AF, ani razu marża nie spadła, jak utrzymają marże choćby z 1Q to będzie netto wzrost marży o ponad 50% (7,7%/4,9%) rok do roku, a do tego dodajcie wzrost sprzedaży o kolejne ponad 50% to wnioski wysuńcie sami czy ten kwartał wybije kurs, mimo że teraz nie ma obrotu to i tak poleci w górę, wyniki to i tak wymuszą, tym bardziej że są dwie firmy z tej branży liderami, jedna drugą pociągnie
Czasy są niepewne, na bananowej masz setki napompowanych balonów bez zysku tylko z oczekiwaniami i marzeniami... Rynek powinien w końcu szukać spółek faktycznie generujących zyski i płacących dywidendy z realnego zysku a nie sprzedaży majątku.. ( tu dywidenda nie duża ale firma gwałtownie się rozwija i zapotrzebowanie na kapitał olbrzymie - na szczęście efekty widzimy w raportach!)
myślę, że od 2Q zysk już ustanowi nowy poziom 50 mln na kwartał, kolejne kwartały będą tylko się rozwijać, 200 mln x 10,5 = 2100 mln kapitalizacja, 30% potencjał zmiany na tą chwilę