Przed dalszymi wzrostami przydałaby sie tu solidna korekta do minimum 10 zł, bo po takich wzrostach jest nerwowo o ile można iść w góre bez korekty? Im póżniej będzie korekta tym bardziej będzie gwałtowna...
to nie korekta :) ktoś sprzedał kilka akcji na szczycie po 11.8 i kilka ktoś kupił kilka akcji po 10.8, to były drobne ilości. Z korektą będziemy mieli doczynienia jak przemieli się conajmniej kilkaset tysięcy akcji. Tutaj przed dalszymi wzrostami papier musi się jeszcze oczyścić z bardziej niecierpliwych bo będą hamować każde wybicie, zobacz co na przykład działo się od maja do czerwca. Mniej cierliwych trzeba wypłoszyć spadkami więc 10 zł to wg mnie minimum i zwiększenie pakietu zaczne rozważać dopiero po 9.8 zł
Dnia 2021-07-01 o godz. 11:23 ~xyz napisał(a): > to nie korekta :) ktoś sprzedał kilka akcji na szczycie po 11.8 i kilka ktoś kupił kilka akcji po 10.8, to były drobne ilości. Z korektą będziemy mieli doczynienia jak przemieli się conajmniej kilkaset tysięcy akcji. Tutaj przed dalszymi wzrostami papier musi się jeszcze oczyścić z bardziej niecierpliwych bo będą hamować każde wybicie, zobacz co na przykład działo się od maja do czerwca. Mniej cierliwych trzeba wypłoszyć spadkami więc 10 zł to wg mnie minimum i zwiększenie pakietu zaczne rozważać dopiero po 9.8 zł
aha, to coś nowego, bo ja myślałem, że w trendzie wzrostowym korekty są na małym wolumenie, ale ja to się tam pewnie nie znam
Kto normalny odda Bowim poniżej 10 zł żeby już go nie odkupić przed wynikami za Q2. Dlatego nie ma opcji na puszczanie akcji i to widać na arkuszach. Nie ta Polka cenowa. Korekta bedzie z 14zl w dół.