• Jak tam sekta PLI ? Autor: ~henio [89.191.131.*]
    ciągle tych 2 widzi wzrosty ?
    może ktoś im psikusa zrobił i monitory odwrócił, a to by wiele tłumaczyło hahhaha
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: ~paws [79.191.184.*]
    nie sekta, tylko raczej dobrze opłacane zlecenie od PLI, co nie fanpli?
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: ~Zbyszek [89.228.190.*]
    Chłopie, szkoda ci się w ogóle produkować Spadłoby do jednocyfrówki to według tych oszołomów byłaby to wyborna zagrywka funduszu/insidera/kogokolwiek żeby zbić kurs przed wzrostami ;)
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: bialoczerwony1972 [37.30.54.*]
    To sobie trolle podyskutowały na argumenty :)
    A tymczasem stooq twierdzi: https://stooq.pl/q/h/?s=pli i to na koniec roku czyli przed emisją i obecnymi spadkami. Jeszcze trochę i sprawdzimy akcjonariat miszcze :)
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: ~CzteryK [94.254.178.*]
    U mni na razie w punkt, ale po obrotach na new connect to się nie ma co cieszyć. Zbieram jak pisałem między 25,a 30 . Poniżej będę się martwił. Pewnie przegram , ale do tego jest jeszcze trochę czasu
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Ja wczoraj odkupiłem pierwsze pakiety, dziś kolejne....
    Ale nie liczę,że spadnie poniżej 25zł.
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: stachsgh [37.47.19.*]
    Czasem warto czytać Wasze komentarze a czasem nie.
    A jak widzicie Euro wyszło Nam bokiem tak jak i większość inwestycji, bo niby ktoś coś powiedział i okazało się kichą..
    https://www.youtube.com/watch?v=khjImwsxFHQ
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: ~Kibic [37.190.159.*]
    Jak to możliwe, było. 33zł i tyle "świetnych" info, a dzisiaj 26-27zł. W tym czasie wiele spólek odjechało, a tu czekamy na spadki poniżej 25zł. Czy tak wygląda zbieranie papieru czy raczej upłynnianie? Sekta od lat nagania. Rozumiem naganiać przy 100zł, ale zawsze i wszedzie nawet w dołku to chore.
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: bialoczerwony1972 [37.30.53.*]
    Normalnie. Gdy emisja jest po 25zł kurs musi tam choć na chwilę polecieć. Na SFD było podobnie i to żadna filozofia dla średnio rozgarnietego inwestora... Dla ciebie najwidoczniej nie :)
    białoczerwony1972 - średniorozwinięty inwestor, a fanpli to najprawdopodobniej geniusz
    Jakie elyty takie notowania.
    No... Jakie trolle takie trollowanie :)
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: ~henio [89.191.131.*]
    Dnia 2021-07-01 o godz. 08:26 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > Normalnie. Gdy emisja jest po 25zł kurs musi tam choć na chwilę polecieć. Na SFD było podobnie i to żadna filozofia dla średnio rozgarnietego inwestora... Dla ciebie najwidoczniej nie :)

rozbawiłeś mnie trolu hahahha
    czemu takich wywodów nie pisałeś jak ja ludzi ostrzegałem grubo powyżej 30 hahhaha
    ja piszę od dawna że zwała i 23 zł to najmniejszy wymiar kary pseudo inwestorze
    Bo ja tu melepeto jestem żeby zarabiać, a nie żeby ostrzegać ludzi :)
    Sygnalisto ty nasz jeden niezmordowany :)
    Dnia 2021-07-02 o godz. 12:11 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > Bo ja tu melepeto jestem żeby zarabiać, a nie żeby ostrzegać ludzi :)
    > Sygnalisto ty nasz jeden niezmordowany :)

zarabiać, taki wał sekciarzu hahahha
    jak spółka działa tak jak jej naganiacze to nie wróże przyszłości hahahha
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: bialoczerwony1972 [37.30.48.*]
    Super. Sygnalista i do tego wróżka :)
    Dnia 2021-07-02 o godz. 13:19 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > Super. Sygnalista i do tego wróżka :)

ale nie obłudnik i zakłamany troll hahha
    idzie na moje cwaniaku

• Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: bialoczerwony1972 [37.30.61.*]
    No na twoje. To ile na tym zarobiles? Bo chyba coś zarobiłeś? Co za przygłup :)
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: ~CzteryK [94.254.188.*]
    Dokładnie. Jak mówisz że wzrośnie to jeszcze musisz kupić i sprzedać na górce wtedy jest "na moje" a tak to tylko czary Mary ... Tu zobacz pisaliśmy że będzie między 25 a 30 i tak jest , ale czy już wygrywaliśmy z tego powodu.? No nie jeszcze mówi zawrócić bo jak zawróci np z 20 albo niżej to jednak będzie to tylko połowiczne zwycięstwo. Zarobimy ale dużo mniej. A jak nie zawróci no to niestety. Będzie tylko 30,% trofione przewidywania
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: ~Kibic [37.248.211.*]
    Ale dlaczego spada skoro to taka genialna spółka i nie jest to tajemnicą poliszynela? Czy genialna tylko dla sekty PLI tzn. ludzi naiwych, bezrefeksyjych, wierzących w cuda, liczących na drapane? Same "rewelacyje" infa, a pies z kulawą nogą nie chce brać na wzrostach tylko ktoś sypie, sypie, sypie, a sekta radosna.
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: ~CzteryK [94.254.188.*]
    Ja o psie a ty o kocie. Przeczytaj co napisałem. Giełda to giełda. Tu gówno rośnie a złoto spada. Fundamenty ,marzenia ,wierzenia ,at srate itd. dlaczego rośnie ,dlaczego spada i tak w kółko. Trafisz albo nie. Każdy próbuje być cwany na swój sposób. Ja też. A piąć to sobie każdy może. O mówiłem e spadnie. Zaraz przestanie rosnąć. Balon itp. albo w drugą up up trele morele .
    Wygrywa nie ten co przewidzi że spadnie albo wzrośnie. Tylko ten co postawi na swoje przekonanie kasę . Potem słyszysz głupców ... Jak bym kupił to 5 lat temu to dziś.... ITp
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: ~NIEdved [109.91.170.*]
    Myślę, że za obecne spadki odpowiada zmiana kierunku profilu i działania firmy

Rozdrabniają się z popierdułkowatymi grami - z niskim budżetem i małą niszową grupą odbiorców - coś na tym zarobic można, drobne, lecz nie na to liczyli posiadacze akcji.
    Kto chciał akcje firm Gamedev to kupił akcje Gamedev.

Wszyscy w PLI widzieli drugiego Pixara, projekty z rozmachem, a dostają ....
    Nawet GameDev nie rósł cały czas. To podstawy giełdy bez korekt nie ma wzrostów. papier trzeba oczyścić, dawcy kapitału muszą zaliczyć stratę by potem narzekać na forach i chronić innych :) Dziwne, że podobno sypią a TFI RockBridge zakupił w 2H2020 prawie 30k akcji. Zobaczymy czy ktoś i coś nabył w 1H2021 gdy TFI ogłoszą swoje portfele.
    Z core biznesu nie podoba mi się fakt, ze ciągle cicho o BloodOrigin, ze jest mało komunikatów o poważnych zleceniach przekraczających 5% przychodów spółki.
    Z grami tez nie jestem aż takim optymistą jak co niektórzy tutaj. Wystarczy zobaczyć ile gier się produkuje, a ile z nich odnosi sukces o zostaniu hitem już nawet ie wspominam. W każdym bądż razie RSI nizutko, MFI niziutko, AD pokazuje akumulację. SMA15 zeszła niziutko, czas zawrócić do góry i przebić od dołu wolniejszą SMA60 bo już dosyć długo ( patrząc na historię) bo od 07.04 jest pod SMA15. W okolicach wyników byłby dobry timing.

Troll pyta czemu spada..... To jest najczęstsze pytanie zadawane przez ulicę na forach :)
    Czasami też pytają, a czego nie rośnie :)

brzydzę się takimi ludźmi którzy na forach wychwalają spółkę, a sprzedają po cichu :(
    najgorszy sort pseudo inwestorów bez dwóch zdań !
    zamilcz kreaturo i sprzedawaj, a nie bezczelnie naganiaj aby odkupili od ciebie jak wiesz że będzie źle z kursem !
    to są ludzie pozbawieni moralności, judasze ..... żałosne los wam odpłaci :(
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: ~fanpli [89.64.70.*]
    cyt
    ''Nawet GameDev nie rósł cały czas. To podstawy giełdy bez korekt nie ma wzrostów. papier trzeba oczyścić, dawcy kapitału muszą zaliczyć stratę by potem narzekać na forach i chronić innych :) Dziwne, że podobno sypią a TFI RockBridge zakupił w 2H2020 prawie 30k akcji. Zobaczymy czy ktoś i coś nabył w 1H2021 gdy TFI ogłoszą swoje portfele.
    Z core biznesu nie podoba mi się fakt, ze ciągle cicho o BloodOrigin, ze jest mało komunikatów o poważnych zleceniach przekraczających 5% przychodów spółki.
    Z grami tez nie jestem aż takim optymistą jak co niektórzy tutaj. Wystarczy zobaczyć ile gier się produkuje, a ile z nich odnosi sukces o zostaniu hitem już nawet ie wspominam. W każdym bądż razie RSI nizutko, MFI niziutko, AD pokazuje akumulację. SMA15 zeszła niziutko, czas zawrócić do góry i przebić od dołu wolniejszą SMA60 bo już dosyć długo ( patrząc na historię) bo od 07.04 jest pod SMA15. W okolicach wyników byłby dobry timing.''
    co do produkcji gier przez pli można jednak być optymistą, bo naprawdę ciężko wskazać te podmioty, które umoczyły w temacie...
    do tego nie mając tak przygotowanego gruntu pod strategię jak pli, dodatkowy plus to umiejętność robienia filmów i seriali, które mogą być o tematyce gry!
    nie warto patrzeć na sam biznes poprzez kurs, wiadomo, że ostanie spadki to zabawy funduszy, w końcu jest ich tutaj podobno aż pięć
    ps> przestałeś zaglądać na skrzynkę?
    @henio

Ale mnie zabolało!! Jak ja mam teraz żyć :)
    "Po cichu sprzedają" :) Następnym razem dam komunikat do Radia Zet chcę sprzedać akcje :)
    Buda i.dioto :) Ale mi kolejny raz zrobił dzień m.elepeta :)
    Dnia 2021-07-05 o godz. 12:17 bialoczerwony1972 napisał(a):
    > @henio
    >
    > Ale mnie zabolało!! Jak ja mam teraz żyć :)
    > "Po cichu sprzedają" :) Następnym razem dam komunikat do Radia Zet chcę sprzedać akcje :)
    > Buda i.dioto :) Ale mi kolejny raz zrobił dzień m.elepeta :)

typowa odpowiedź od człowieka pozbawionego kręgosłupa moralnego, niczego innego nie można było się spodziewać hahaha
    los takich karze najdotkliwiej !
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: bialoczerwony1972 [37.30.19.*]
    Aleś ty głupi... Wcześniej myślałem żeś zwykły troll. Teraz wiem, żeś i troll i nieudacznik i że cię ubrali w PLI pewnie na szczycie pod Wieśka :)
    @FanPli

Niestety nie mogę tam zajrzeć. Dopiero 07.07 będę mógł ;)
    ok
    hehe, odkupione już?
  • Re: Jak tam sekta PLI ? Autor: bialoczerwony1972 [37.30.19.*]
    No prawie...
    każda fala spadkowa powoduje strach
    te spadki podgrzewają ci co do pieca wrzucają jak np mój przedmówca
    tak gra na krótko ma swoje walory o których z reguły dowiadujemy się po fakcie
    gdyż jak mówią - analiza wsteczna jest najbardziej skuteczna
    odkupując akcje nie warto jednak śrubować nie wiadomo jakie niskie limity
    ale też zachęcać - jeśli ma się na uwadze kolejne kółka - kupnem z prawej
    oczywiście już po sporych zniżkach jak w obecnym wypadku
    ps> wydaje mi się, że w obecnym okresie zagranie na target 15-16 zeta to czysto spekulacyjny ruch,
    gdyż w samym biznesie dużo więcej obecnie jest na plus niż na minus...
    do poprzedniego postu wdarł się błąd -
    powinno być:
    target 25-26 zł
    tamten byłby kompletnie absurdalny....
    Dlatego nie robiłem kółeczka całością. Pisałem ci emisja po 25zł i kurs z 80% prawdopodobieństwem tam się znajdzie. 25zł jeszcze nie było, ale już 25,XX tak.
    Zresztą idealnie 25zł nie musi być. Podobnie było na SFD i wielu innych spółkach....
    patrząc technicznie to ta strefa 25-26 powinna być silnym wsparciem
    hehe, choć nie wiadomo co siedzi w głowach ...sprzedawców
    na pewno ta sytuacja jest korzystna dla fundów które objęły emisję i nie dostały tyle ile chciały
    można się doważać po cenach prawie z emisji
    te tzw tradycyjne kółeczka kręcone tutaj z reguły były po spadkach 20-30%
    w ostatnim ruchu od 33 troszkę pospadało...przy tak płynnym walorze wystarczy jeden
    niecierpliwy, niezadowolony albo po prostu ten co diluje
    oczywiście taka sytuacja nie musi się powtórzyć i kiedyś - może teraz?
    tego nie wiemy, ale może zmieść z powierzchni notowań wspomnianych amatorów
    bo chyba lepszego okresu dla spółki na ''coś więcej'' nie było od długiego już czasu
    > w każdym razie: pli szybko realizuje zapowiedzianą strategię i z czasem wycena to odzwierciedli
    ps> na walnym prezes coś wspomniał o kilku podpisanych/podpisywanych umowach z autorami/spadkobiercami jakiś książek - fajnie jak coś więcej byśmy się dowiedzieli bo pokazałoby to w jakim kierunku idą i w jakie gusta celują?
    @FanPLi
    Przepraszam o czym ty piszesz? Od infa o emisji po 25zł poszło 110k papieru.Więc jaki jeden niecierpliwy? To nie była jedna sesja ze spadkiem 20% bo kogoś parzyły ręce. Systematyczny zjazd do ceny emisji, ale każdy widzi co chce :)

Zaryzykowałem i się udało.
    Proszę cię przestań o tej strategii. Co to ma wspólnego z kursem akcji? Gdy tu rządzi niecierpliwość i nuda.
    brawo za podejście czysto spekulacyjne
    czyli zagranie na krótko - udało się jak poprzez takie zagranie masz więcej akcji
    co do treści fundamentalnych nie będę się wypowiadał
    bo każdy ma swoje poglądy - co zaś do samej zniżki to naprawdę nie doszukujmy się
    tutaj jakiś przełożeń odnośnie sytuacji operacyjnej pli
    wg mnie zagranie na zniżkę i tyle
    nadal pozostaję optymistą bo widzę, że spółka swoje robi w obranym kierunku
[x]
PLATIGE -2,13% 11,50 2025-10-06 16:48:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.