No tak ale oni przewalają 95 tyś akcji po 6,86, a wystawione zlecenie po tej cenie nie jest realizowane, to jak to jest zrobione? Po za systemem czy na rynku?
Spółka jest bardzo ok. Na to, że fundusz mozolnie i paskudnie, bo przez rynek wychodził to nie jej wina. Perspektywy są ciekawe, inwestują w rozbudowę mocy produkcyjnych i rozwój produktów. Przychody mają sukcesywnie rosnąć i powrót do dywidendy w perspektywie roku-dwoch. Zresztą to, że w tym roku nie wypłacili dywidendy umotywowali i napisali, że celem spółki jest powrót do dzielenia się zyskiem. Przecież nie musieli się tłumaczyć przed rynkiem.
Zaraz odezwą sie ci , co potopili majątek w relku , ze to najlepsza spółka na świecie. Prawda jest taka , że to mega wtopa, a ci co kupili ulegli złudzeniom tylko wstyd im przyznąc. Inni zarabiają (czasami kupę szmalu na covidowych czy surowcowch - ogólnie na większości spółek) a tu kiszenie od lat. Inflacja zżera wszystko. Dzisiejsze 7,0 to tak jak 5,0 sprzed 3 lat
Konek ma 100% racji. Dzisiejszy dzień jest potwierdzeniem tego, że kupno akcji Relpolu to mega wtopa. Zaklinanie rzeczywistosci nic nie da. Ostatnio robią takie numery, że Kaziu sprzedaje Jasiowi 47218 akcji po czym za dwie godziny 47218 akcji wraca do Kazia. Powoduje to wrażenie , że coś się zaczyna i naiwniaki kupują około 30000 akcji i o to chodziło Dodam ,że te pakiety szły poza kolejnością, jak słusznie ktoś tu zauważył. RB ma ciągle około 180.000 akcji.Wystarczy to na kilka lat zaniżania kursu.
Dnia 2021-06-30 o godz. 12:00 ~konrad napisał(a): > Konek ma 100% racji. Dzisiejszy dzień jest potwierdzeniem tego, że kupno akcji Relpolu to mega wtopa. Zaklinanie rzeczywistosci nic nie da. Ostatnio robią takie numery, że Kaziu sprzedaje Jasiowi 47218 akcji po czym za dwie godziny 47218 akcji wraca do Kazia. Powoduje to wrażenie , że coś się zaczyna i naiwniaki kupują około 30000 akcji i o to chodziło Dodam ,że te pakiety szły poza kolejnością, jak słusznie ktoś tu zauważył. RB ma ciągle około 180.000 akcji.Wystarczy to na kilka lat zaniżania kursu.
a ja wszedłem całkiem niedawno lekko powyżej 6zł :)
potrzymam kilka miesięcy i zobaczę co dalej. nie spieszy mi się. Mam do ogarnięcia 11 innych spółek :)