Zapewne nastąpi. Mnie jako nowego ciekawi co to wogole jest za akcjonariat ? Same jakieś nieznane mi podmioty to jakaś jedna klika powiązane są ze sobą czy to niezależne podmioty? I skąd kasa na skup. Skup takiej wielkości jest conajmniej dziwny. Jak można w czasach najlepszej koniunktury spieniezać połowę firmy ? To co będą zamykać biznes nie potrzebują kasy na rozwój ? Chyba że przejęcie to wtedy wszystko staje się logiczne. Ale w takim wypadku cena akcji była by inna insaiderzy wykorzystali by te informacje i cena rynkowa była by w okolicach wezwania.
Według mnie obecnie mają 26 371 mln akcji ------>> minus
obniżenie kapitału umorzenie akcji 2020-08-20 -8 699 836 (chyba niezgłoszone te umorzenie)
czyli akcji obecnie jest 17671 295 i teraz chcą umorzyć 8.705.110
8 966 185 tyle bedzie akcji gdy skupią w celu umorzenia.
Niech nie piszą że bedzie 17404 946 akcji tylko tyle tyle umorzą a to jest zasadnicza różnica !!!!! PROSZĘ ZSUMOWAĆ TE 2 UMORZENIA WYCHODZI JAK BYK 17404 946
Ta Spolka bazowala na przejeciu za grosze terenow po bylych ZPC Ursus w Warszawie i sprzedala te tereny deweloperom. Sprzedali juz prawie wszystkie, badz wszystkie dzialki i teraz rozliczaja te nieruchomosci w poszczegolnych kwartalach i beda zwijac interes z GPW
Akcje Odkupywane są nabywane przez Spółkę w celu ich umorzenia, które zgodnie z art. 360 § 4 k.s.h. nastąpi z chwilą
rejestracji przez sąd rejestrowy obniżenia kapitału zakładowego związanego z umorzeniem Akcji Odkupywanych