Miało miejsce. Premiera była zapowiadana na przełom roku 2020/2021 po czym została przesunięta na połowę 2021. Połowa właśnie dobiega końca i dalej nic nie wiemy więc byłoby fajnie gdyby wreszcie pojawiły się konkrety
Tomek no proszę Cię nie rżnij głupa może jesteś akcjonariuszem od niedawna. Ja mam akcje od marca 2020 i doskonale pamiętam wywiady prezesa jeszcze z połowy ubiegłego roku w których mówił że premiera na przełomie roku a kampania ruszy z kopyta od listopada. 30 listopada podali ikomunikat,że premiera przesunięta na połowę roku i ta połowa właśnie dobiega końca. Tu jest wielu akcjonariuszy ,którzy mogą potwierdzić to co napisałam. Nie twierdzę że spółka zła ,gdybym tak uważała to sprzedałabym akcje a tego nie zrobiłam ale uważam że trochę to nie fair
Tomku już kiedyś to pisałem ze nie jesteśmy u cioci na imieninach żeby sobie tak słodzić! W wywiadzie ze Strefy Inwestorów z Czerwca już mówili ze premiera w drugim półroczu (a półrocze ma sześć miesięcy).Przecież w taki sposób (udzielając wywiadów) buduje się rozpoznawalność i w jakimś stopniu wiarygodność firmy. Były takie firmy w historii GPW ze co innego mówili w wywiadach (a byli bardzo aktywni),a co innego wychodziło w praniu! I wszyscy wiemy jak się to z reguły dla nich kończyło.
Nie jestesmy u cioci na imieninach a zachowujecie sie jak przedszkolaki. Pytam ktore ESPI informuje. Zadne. Opieracie sie na pogadankach i wywiadach. I ok. Tylko pozniej nie placzcie, ze mialo cos byc. Otoz nie mialo. Prezes kresli jakas wizje bez wiekszych konkretow. Konkrety ma obowiazek publikowac stosownymi komunikatami.
Spekulujecie i tyle. A ja sie uwazam za inwestora wiec mysle, ze nie znajdziemy wspolnego obszaru do dyskusji, bo spekulacji ja nie uznaje a wy ja uprawiacie tutaj. To nie jest spolka do spekulacji.
Marta, na chlodno poczytaj o zasadach obowiazujących na gieldzie. Powtorze: ESPI jest wiazace. Cala reszta niekoniecznie. KNF rozlicza z ESPI nie z wywiadow.
Niestety Tomku ale muszę się zgodzić z Martą. Dobrze pamiętam jak prezes mówił że premiera na przełonie roku jest niezagrożona a zaraz potem przesunęli na pierwszą połowę roku. To że nie podali w epsi nie znaczy że można robić z gęby cholewę. Nie twierdzę że firma nie da nam satysfakcji ale jednak trochę brakuje szacunku dla inwestorów
Nurek, masz prawo interpretowac po swojemu. Ja sie trzymam swojej strategii i interpretacji komunikacji ESPI, ktora jest wiazaca dla akcjonariuszy i regulatorow. Wiec ja sie nie czuje oszukany. Znam branze i wiem ze to nie apteka. Ale ty mozesz miec inne odczucia i nic mi do tego. Nie zgadzam sie tylko z tym ze tak smialo rozliczacie z czegos czego tak naprawde nie ma.
Napiszcie do spolki, zadzwoncie do prezesa. Porozmawiajcie.
Krzysztof jeśli chodzi o IP to na TSG też jest kolega, który ma końcówkę taką jak ja i nie jest moim sąsiadem bo nie jest nawet z Warszawy. Poszukaj na różnych forach może znajdziesz własne
Sytuacja jest rozwojowa, a znaczaco ulegla zmianie w styczniu po sprzedazy 90 tys szt Rozgrywa kurs kto inny niz ulica. I nadal bedzie, tak uwazam. Nie sadze aby data premiery WHT cos zmienila. Zmieni dopiero nowy projekt. Poza tym nadal wiele niewiadomych zwiazanych z glownym rynkiem. Bez plynnosci nic sie nie zadzieje.
Chcialbym sie mylic i zobaczyc ATH w sierpniu, ale uwazam, ze to malo prawdopodobny scenariusz na dzis.
Czekam tez na aktualizacje portfeli funduszy po kwartale. Moze zaktualizuja.
Dnia 2021-06-27 o godz. 10:37 ~Nurek napisał(a): > (...) prezes mówił że premiera na przełonie roku jest niezagrożona a zaraz potem przesunęli na pierwszą połowę roku. > To że nie podali w epsi nie znaczy że można robić z gęby cholewę. Nie twierdzę że firma nie da nam satysfakcji > ale jednak trochę brakuje szacunku dla inwestorów
W biznesie rozwoju oprogramowania, nie tylko w jego wycinku jakim jest gamedev, zmiana koncepcji, konieczność dodania nowych funkcji, zmiany istniejących, zareagowania na trendy rynkowe/sprzętowe lub wymagania interesariusza (w tym wypadku GW) dodatkowym nakładem czaso-okresu pracy jest rzeczą oczekiwaną. Stałe, w miarę planowane i powtarzalne rezultaty, które otrzymujesz wtedy, gdy kalendarz wskaże to np. sprzedaż benzyny, butów, płynu do dezynfekcji itp.
Natomiast są też firmy gamedev na bananie, którze faktycznie nie maja przychodów, terminy tylko przekładają i żyją na mirażach dla ulicy. Jednak to NIE JEST przypadek CRB.
„Nigdy nie inwestuj w spółkę, której biznesu nie rozumiesz”
~Nurek nie bardzo rozumiem jakiego szacunku oczekujesz? Mają na walnym powiedzieć "...i w ogóle mega respekt dla naszych inwestorów"? Szacunek zobaczysz na koncie maklerskim jak zrealizujesz zyski za jakiś czas albo wypłaca Ci dywidendę. WH już w fazie beta testów czyli bliżej niż dalej. Dajcie Carbonowi pracować spokojnie. WH to dla spółki mega szansa o czym z pewnością wiedzą w Zarządzie i chcą przekazać na rynek produkt kompletny. Carbon jeszcze d...nie urywa.....cierpliwości ;)
Pojechales z dywidenda! Wiekszosc tutaj nie dotrwa do konca roku nie mowiac o 2023 czy dluzej :) O dywidendzie beda mogli poczytac w ksiazkach bo przeciez nie w EBI :) Az sie soczyscie rozesmialem, hehehe.
Nie masz racji Panie kolego. Udzielanie wywiadów w imieniu spółki giełdowej jest jej reprezentacją i ma wpływ na kurs- czyli na pieniądze inwestorow. Niewywiązywanie się z tych słów źle świadczy o spółce I budzi moje obawy, że może mieć kiedyś dużo gorsze konsekwencje niż obecny boczniak. Bardzo mi się nie podoba to jak wygląda komunikacja z inwestorami w tej spółce I mam nadzieję, że to się zmieni.
I prosze nie wkladac mi swoich interpretacji. Ja nigdzie nie napisalem, ze slowa prezesa nic nie znacza. To twoja interpretacja i twoj post. Ja napisalem o obowiazkach prezesa w kontekscie gieldowych regulacji.
Jak ktos przywiazuje wage do konkretow z wywiadow to czasem sie przejedzie. Tylko espi jest zrodlem informacji. Cenotworczych inf nie mozna nie przekazac w espi. Jesli po wywiadzie nie ma espi to sami jestescie sobie winni interpretujac jak chcecie.