• ja już nic nie wiem Autor: ~Zuzek [217.211.144.*]
    spółka fundamentalnie zdrowa, co i raz nowe artykuły dot rekomendacji bieżących, rozwojowa,
    22.06 przerzucili 12mln po kursie 55zł, a tu nadal spadki
    z AT wychodzi, że spółka nadal w trendzie wzrostowym, a leci codziennie o kilka %

po wynikach w maju, na jednej sesji minus 10%

ktoś ma jakieś pomysły co tu się urządza?
  • Re: ja już nic nie wiem Autor: ~Pp [83.23.233.*]
    Jak po wynikach kurs poleciał -10% , Prezes powiedział , że to świetna okazja na zakupy . Ciekawe co teraz by powiedział ? Dzisiaj wysokie obroty , ktoś zbiera?
  • Re: ja już nic nie wiem Autor: ~Zuzek [217.211.144.*]
    jednym rzutem przerzucili ponad 1mln, a kurs w dół
  • Re: ja już nic nie wiem Autor: ~Free [156.17.163.*]
    No niestety nie ma raportów szacunkowych, więc mogą sobie rozgrywać kurs i eliminować niecierpliwych. Raporty Asbisu wskazują na to, ze ten kwartał będzie jednak gorszy dla IT od poprzedniego (co nie znaczy że całkiem zły), może stąd te spadki. Nie wiem w jakim stopniu jest miarodajne takie porównanie, ale chyba IT w II kwartale lekko przyhamowało i wystartuje dopiero III albo IV kwartale.

Niemniej wyceny spółek z branży IT na naszej GPW to śmiech na sali w porównaniu do reszty świata. Niestety taki teraz mamy klimat, ze każdy bawi się swojego cienia i przy korektach wychodzi szybko a spekulanci to wykorzystują.
  • Re: ja już nic nie wiem Autor: ~Adwersarz [83.22.93.*]
    Wystarczy porównać AB.PL z Asbis, żeby się uśmiać, i ocenić ile jeszcze mamy tutaj do odrobienia. Biorąc pod uwagę obecną wycenę Asbis, AB powinno kosztować około 120 zł. za akcję...
  • Re: ja już nic nie wiem Autor: ~Tsunami [109.241.81.*]
    To ja się pytam dlaczego nic nie wiecie? Jak trend wzrostowy trwa 15 miesięcy to przychodzi zmiana wajchy przez zawiadowcę i ostatni zgasili światło kupując pod ustawkę z reko BOŚ-ia na zakręcie powyżej 65. Teraz coś merytorycznie - ustawiam K w przedziale 50 dodając tolerancję filtra dopuszczalnego błedu ,ponieważ ze zniesień FIBO wynika wsparcie 0,382 fali wzrostowej.NIE NARZEKAJCIE TYLKO INWESTUJCIE Z POTRZEBNĄ DO TEGO WIEDZĄ a świetlana przyszłość przed wami.SIEMA!
  • Re: ja już nic nie wiem Autor: ~jazz [46.204.1.*]
    Super. Ja ustawiam K na w okolicach 40 bez filtra i bez zniesienia Fibo.
  • Re: ja już nic nie wiem Autor: ~Adwersarz [83.22.71.*]
    Ustawić można i na pięć, tylko po co...
  • Re: ja już nic nie wiem Autor: ~Rdr [78.31.214.*]
    Asbis dzisiaj pokaz przychody za czerwiec. Jak wykręca 290M$ co jest całkiem możliwe to Q1=Q2
[x]
ABPL 3,22% 134,80 2026-05-14 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.