A co cie sklania do inwestowania w XTPL? Bo firma pali gotowke, drukuje akcje, prezes nawija makaron/obiecuje, a PATENTOW (<> wnioski patentowe) nie widac… (podobnie jak klientow)
Spekulacją chyba, dostali taki grant, że do 2023 kasy maja elegancko, do tego czasu, to w tym kasynie na GPW kurs może zahaczyć nawet 120,a 159 mnie nie zdziwi, poza tym dziwne, ale jak czytam opinie osób trzecich czy pracowników, to są one bardzo pozytywne...więc niech jeszcze coś z tego wyjdzie...
Ponad trzy lata czekania i ciągle te same śpiewki Prezesa. Komercjalizacja, nowe osiągi nano-druku i testy po stronie klienta ... Jak do tej pory nic z tego nie wynikło, a przynajmniej nie widać tego po stronie przychodowej.
Firma zainteresowała mnie w chwili gdy Prezes dostał nagrodę przedsiębiorca roku w 2018r. Od tego czasu kurs tylko leci w dół. Przychody firmy to głównie z emisji akcji i dotacji BR.
Wydaje się że jedyna nadzieja to, że ktoś ta firmę kupi razem z patentami. Jak w kasie będzie pusto to pewnie znowu dodruk akcji. Do tego nie trzeba specjalnego nano druku ;)
człowieku, jeśli bierzesz się za inwestowanie w spółki high/ deeptech to zacznij trochę przyglądać się podobnym spółkom w stanach czy azji i wtedy wypowiadaj się czy to co zrobiła ta spółka w przeciagu tych kilku lat oznacza "nic"
Śmiesznie napisałeś.... Czasem warto czytać Wasze komentarze a czasem nie. A jak widzicie Euro wyszło Nam bokiem tak jak i większość inwestycji, bo niby ktoś coś powiedział i okazało się kichą.. www.youtube.com/watch?v=khjImwsxFHQ
Ja sprzedałem Xtpl i kupiłem blumerang pod saule technologia, już ponad 15% ... Tylko tak pisze, bo ja wiem że Xtpl na dwa lata może być super, ale na krótko okres to slabo