• Podaż Autor: ~Opala [85.221.143.*]
    Kto dokłada co chwilę pakiety po 1000 akcji na sprzedaż?
  • Re: Podaż Autor: ~Zainteresowany [5.60.23.*]
    To był cały czas ten sam tysiąc, kogoś przypiliło, już puścił. Nie zmienia to faktu, że nikt tutaj nie kupuje, chyba tylko bardzo dobre szacunki mogą coś zmienić. Czekam
  • Re: Podaż Autor: ~axn [83.5.242.*]
    nie ma popytu, bo o spółce mało sie mówi, chociaż jest sporo ciekawych informacji - forum zamarło - jak to zmienimy zaczną sie wzrosty. Tutaj artykuł z wczoraj.

https://forsal.pl/biznes/aktualnosci/artykuly/8195522,pointpack-planuje-przeniesc-sie-na-rynek-glowny-gpw-w-ii-pol-2021-r.html
  • Re: Podaż Autor: ~Zainteresowany [37.248.166.*]
    Info znane od pół roku mieli się przenosić w czerwcu. Tylko ponadprzeciętne szacunki lipcowe po 2 kwartale mogą przynieść popyt. Oby tak było, bo umów zawarli sporo.
  • Re: Podaż Autor: ~axn [83.5.242.*]
    Tak rację że nie jest to specjalna nowość. W każdym, razie jest to pozytywna informacja a takie wzmacniają kurs. Odnośnie wyników sądząc po podpisywanych umowach, to ten rok powinien być bardzo progresywny. A ogólnie to jesteśmy w dole kanału na wsparciach i powinniśmy niebawem odbić. Zycie samo się nioebawem wyjaśni, jak śpiewał wieszcz.
  • Re: Podaż Autor: ~Opala [85.221.143.*]
    Duże obroty dzisiaj. Poszły dwa pakiety po 5000 akcji.
  • Re: Podaż Autor: ~Zainteresowany [37.249.171.*]
    Kto daje, kto odbiera? Pewnie się szybko nie dowiemy. Z innej beczki ile obstawiacie przychodów za 2 kwartał? 13 milionów byłoby dla mnie sygnałem że dadzą radę wycisnąć te 40% o których prezes wsponanał, a do których po pierwszym kwartale jednak trochę brakowalo
  • Re: Podaż Autor: ~axn [83.5.246.*]
    jak będzie ok. 12 milionów to i tak bedzie bardzo o.k.. 13 mln to byłby doskonały wynik.
  • Re: Podaż Autor: ~Czarek [89.64.90.*]
    Ktoś wymienia pakiety po kilka tysięcy akcji więc bez powodu by tego nie robił. Będzie dobrze, trzeba cierpliwości :)
    to samo sobie pomyślałem
    Czekamy na komunikat, po dzisiejszej transakcji jeśli to ten sam podmiot (tak zakładam) to musi się ujawnić. Coś się kroi ciekawego i mam nadzieję na koniec marazmu
    Info było już wczoraj.
    Wchodzi holenderski EFF B.V, a wychodzi Reventon.
    Dzisiaj poszedł pakiet za 3,5 mln
    Hmm, jesteś pewien? Ten komunikat mówi, że reventon sprzedał, i eff też zmniejszył stan posiadania bo kontroluje reventona, tak ja to rozumiem. Kto kupił nie ma ani słowa
  • Re: Podaż Autor: ~clarkson [85.221.129.*]
    wolny rynek jest, mogl kupic kazdy, raczej wczorajsze i dzisiejsze obroty to odrębne podmioty bo po co dwa dni dealowac jak można jednym dealem. Strzelam ze TFI dokupuja i indywidualni średniacy i płotki powoli skubią.
    Mój błąd. Masz rację.
    Ciekawe czy cały czas ten sam podmiot kupuje. Dzisiaj 50000 akcji to jest jeszcze poniżej 5%, ale jeśli pakiety z poprzednich dni należą do tego samego podmiotu to info pojawi się na dniach.
    I tu pojawia się pytanie zasadnicze, czemu główny akcjonariusz się skraca? Obroty potężne jak na spółkę, tutaj bedzie ciekawie w najbliższych miesiącach, mam nadzieję że w pozytywnym sensie, choć mam coraz bardziej mieszane uczucia, bo jeśli nikt się nie ujawni to mogą walić w rynek bez skrupułów.
  • Re: Podaż Autor: ~Wieczyslaw [85.221.129.*]
    Powodów dobrych i zlych czemu to robi jest po rowno, czyli nie ma to znaczenia. A po co czlowiek wstaje rano, szekspir pytal be or not to be :)))
    EFF sprzedał tylko 1762 akcji tak na oko to na pensje dla Reventon w Gerodzisku. Raczej nie ma to znaczenia.. Wymiany łączenie dotychczas w ostatnich dniach to 80 tys szt.czyli jakieś 7% akcji i ok 30% FF. Wczorajsze zejście podpowiada, że jeszcze będzie kontynuakcja wymian Potem raczej upp.
    i nowe info trochę wyklarowało sprawę
  • Re: Podaż Autor: ~Czarek [89.64.90.*]
    troche slabo ze sypie wiekszosciowy akcjonariusz. jednak nie zmieniam swojego zdania ze te pakiety sa zbierane, oczywiscie ze szkoda dla kursu, jednak ktos to odebral a drobnych raczej nie stac na zakup kilkudziesieciu tysiecy akcji w takich pakietach. coz, czekamy
  • Re: Podaż Autor: ~Zainteresowany [185.230.168.*]
    Tak jak pisałem sprzedaje główny. Mam tylko nadzieję, że kupujący się ujawni, bo jeśli nie to lipa według mnie. Sypanie takiego pakietu w rynek przy tym popycie to z pół roku w najlepszym razie boczniaka, a jeśli prognozy będą słabe to lecimy na 50 zł. Jeśli się ktoś ujawni to lepiej, będę to odczytywał jako robienie pozycji pod przejście na główny bez emisji. Dwa dni jest jeszcze na ujawnienie jeśli się nie mylę.
    Tu chyba jest trochę inna szarada -  EFF BV  sprzedał również znaczny pakiet Elemental Asia info w linku:
    https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/emtasia,sprzedaz-akcji-przez-eff-bv-2021-07-05,espi,20210705_213558_0000224655

Jarski zbiera na coś kasę. ktoś sprzedał ktoś kupił nie po to aby stracić. Jeśli przychody będą godziwe a umów było, aż nadto aby tu nie wybiło góra, to wydaje się, że wszyscy dobrze zarobią pytanie tylko kiedy.
  • Re: Podaż Autor: ~Zainteresowany [185.230.168.*]
    Hmm jakby to powiedzieć, tekst ktoś kupuje żeby nie stracić czytałem już chyba z tysiąc razy, naprawdę kupujacy w takich transakcjach tysiąc razy nie zyskał. Jeśli to poważna rransakcja to kupujący powinien się ujawnić, jeśli tego nie bedzie dla mnie spółka jest do wywałki. Czekam do połowy lipca.
  • Re: Podaż Autor: ~Opala [46.134.97.*]
    Quercus kupił 20000 akcji

https://www.biznesradar.pl/a/101851,br- ... artal-2021
  • Re: Podaż Autor: ~axn [83.5.243.*]
    link nie działa - Opala - wrzuć poprawny jeśli mozesz .
    Jak Quercus kupił to jest bezpośrednio pod progiem - będzie miał 45 tys.szt
    https://stooq.pl/q/h/?s=pnt&o=9
  • Re: Podaż Autor: ~Zainteresowany [37.248.162.*]
    I dalej brakuje ten pakiet powyżej 50000, to kupił ktoś inny. Czyzby prognozy miałyby być przed sesją w poniedziałek, coś zwlekają tym razem. Oby to było pozytywne zaskoczenie, myślę, że gdyby było słabo to wypuściliby w piątek po sesji.
  • Re: Podaż Autor: ~Opala [46.134.97.*]
    https://www.biznesradar.pl/a/101851,br-premium-co-robia-grube-ryby-quercus-tfi-ii-kwartal-2021

Niestety to jest artykuł premium, nie mam dostępu, ale na innym forum przeczytałem o tych 20 tyś akcji kupionych przez Quercus
  • Re: Podaż Autor: ~axn [83.5.243.*]
    coś się dzieje - mam przeczucie że, aktualny kurs to promocja :)
[x]
POINTPACK 0,00% 12,90 2026-05-14 16:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.