Walne Zgromadzenie Spółki postanawia dokonać podziału zysku Spółki osiągniętego w roku obrotowym zakończonym dnia 31 grudnia 2020 roku w kwocie 22 249 423,95 zł (słownie: dwadzieścia dwa miliony dwieście czterdzieści dziewięć tysięcy czterysta dwadzieścia trzy złotych 95/100) w następujący sposób: ---------------------------------------------------------------------- 1) 17 196 501,00 zł (słownie: siedemnaście milionów sto dziewięćdziesiąt sześć tysięcy pięćset jeden złotych 00/100) przeznaczyć na wypłatę dywidendy, co daje kwotę 1,00 zł (słownie: jeden złoty 00/100) na akcję, ---------------------------------------------------------- 2) 5 052 922,95 zł (słownie: pięć milionów pięćdziesiąt dwa tysiące dziewięćset dwadzieścia dwa złotych 95/100) przeznaczyć na kapitał zapasowy Spółki. -------------- To tak na wszelki wypadek....
Więc to Twoje "teraz" będzie dokładnie za tydzień. :) Czyli odcięcie będzie na otwarciu 30 czerwca, a kurs może wtedy być już dużo wyżej , zwłaszcza że 1 lipca podadzą szacunki. Jeśli sprzedaż będzie satysfakcjonująca ,to możemy zaliczyć cenę 22,50 za akcję .:)
Łoj ,jaka brzydka ta dywidenda tylko 6%, lepiej wywalić to z hukiem i zanieść piniądze do pekało na 0,1%, minus podatek belki. po pro stu pewny i soczysty zysk, przy inflancji 5 %
Ręce opadają kiedy się patrzy jak ktoś boi się ruszyć z prawej po 17 bo woli kupić po 16,98 zamiast uszczknąć z batona i dodać otuchy innym. No cóż ale kupił taniej ! A teraz ma jeszcze taniej ! Ja wczoraj kupowałam, więc dzisiaj pass . To tak dla ścisłości.
To może i jest dobra spółka, ale wy siedzicie dużo wyżej i tu sobie to kółko wsparcia uprzyjamniacie. Ja sobie to potrzymam, bo mam mało, wy zaklinacie rzeczywistosc bo siedzicie wysoko, tylko, żeby tak pierdzicie to trzeba mieć dużo. Więc nie dziwie się, że przy obrocie max kilkadziesiąt k dziennie takie pierdy wypisujecie
Ale cietliwosc pewnie w końcu da radę,
Zarobicie po tym tysiącu przed belka
Biedę czuc
Ss czytając Twoje wpisy, o odcięciu po dywidendzie, sądzę ,że wogóle nie wiesz jak to się technicznie odbywa i próbujesz wmówić wszystkim , że kupią akcje o 1złotych taniej. Ale ciii. :))
Pozatym 1 lipca z dużym prawdopodobieństwem podadzą wynik szacunkowej sprzedaży za II kwartał. Wcześniej informowali ,że w marcu remontują drugą halę i chyba nie beż powodu.
Dostałam kiedyś taki filmik : Dziewczynka dwuletnia trzyma otwartą książeczkę, tata ją pyta. Co tam jest napisane? Ona na to: Tam jest napisiane. Tata: Ale co tam jest napisane? Ona: Tatusiu tam jest napisiane, że jest napisiane . :))
Podpowiem Ci, że odcięcie to tylko sprawa techniczna ,a jaka zobaczysz niebawem i nikt nikogo nie zmusi ,żeby sprzedał akcje o złotówkę taniej,żeby ktoś mógł sobie w tej cenie kupić, wszystko zależy od akcjonariatu, a nie od Twojego chciejstwa, zresztą wynik ze sprzedaży jest ważniejszy.