nie spekuła tylko nie ma obrotów, przeprocesowanie wejścia na giełdę zabierze kilka miesięcy, nikt nie będzie mroził kapitału, na jesień powrót, teraz jednak czas na zjazd
Ale jest to już tylko formalność, zresztą pewnie znajdą się osoby co powiedzą, słusznie lub nie, że wejście Suale na gieldę i zmiana nazwy nic nie zmieni. Z tymże w międzyczasie Saule może np. podać info o kolejnej/kolejnych umowach na miliard zł, szczerze ciężko powiedzieć czy ta ostatnia umowa była duża czy przeciętna, mała na pewno nie była, ale może kolejna będzie na 100 milionów, a może na 10 miliardów. W Arabii Saudyjskiej już o nas nawet mówili. Jak się tam ktoś Saule zainteresuje to weźcie pod uwagę że ludzie co tam mieszkają jak jadą na wycieczkę to biorą służbę w liczbie kilkuset osób i bagaż na kilka samolotów lub wagonów pociągu. Jak taki zechce tu wejsc to nie będzie skubał po 100 czy 1000 akcji, kupi pewnie od razu wszystko po stronie S.
Zarząd wskazuje, iż Umowa nie stanowi źródła jakiegokolwiek zobowiązania, w tym w szczególności zobowiązania finansowanego, którejkolwiek ze Stron. Niniejsza Umowa obowiązuje przez okres nie dłuższy niż jeden miesiąc licząc od daty jej zawarcia.
Hehehe sąsiad to pół biedy, rzeczywiście jak stara to bym zwariował… w sumie tyle jej gadałem o Saule, że kto wie :)
Ale daje z komórki z lte więc w sumie nie wiem jak to działa… w każdym razie sam ze sobą nie piszę. Pozdrawiam.
póki co nic nie podpisali jeśli chodzi Ci o MVGM: Zarząd wskazuje, iż Umowa nie stanowi źródła jakiegokolwiek zobowiązania, w tym w szczególności zobowiązania finansowanego, którejkolwiek ze Stron. Niniejsza Umowa obowiązuje przez okres nie dłuższy niż jeden miesiąc licząc od daty jej zawarcia.
To znaczy że tej umowy jeszcze nie ma w dzisiejszej cenie? W sensie jeśli do podpisania dojdzie i dziś czy jutro dostaniemy info, można liczyć na duży skok kursu? W sensie, to bagatela miliard zł, nawet na 5 lat to i tak kupa kasy, przy wycenie spółki na 270 mln.
Jesli podpiszą moze cos drgnie ale tez tylko na chwile. W mojej ocenie spółka jest naprawdę świetna i wszystko przed nią ale dopiero jak wejdą - jesień, zima - teraz bedzie sie stopniowo osuwac. Jesli ktos jest na long jest mu bez różnicy, ja chwilowo zrealizowałem zysk i przeskoczyłem w inne miejsce bo nie chce mrozić kasy. Oczywiście mogę sie mylić, Blumerang bede bacznie obserwował i wszystkim życzę sukcesów. Najwyżej wskoczę drożej, tak to działa :)
Chłopie takie teorie sobie wsadz, dobrze wiesz ze jak trafi się info po zamknięciu sesji to wejdziesz dopiero ze dwa razy wyżej jak żeś taki gracz obeznany to napewno byś teraz nie wuchodził
Dnia 2021-06-21 o godz. 14:43 ~OdlotowyOlek napisał(a): > To znaczy że tej umowy jeszcze nie ma w dzisiejszej cenie? W sensie jeśli do podpisania dojdzie i dziś czy jutro dostaniemy info, można liczyć na duży skok kursu? W sensie, to bagatela miliard zł, nawet na 5 lat to i tak kupa kasy, przy wycenie spółki na 270 mln.
Póki co nie ma komunikatu, natomiast umowa jesli będzie nie musi oznaczać wartości 250 mln euro, to tylko wartość potencjalna, gdyby doszło do transformacji wszystkich budynków zarządzanych przez MVGM:
"Intencją współpracy Stron jest przeprowadzenie procesu transformacji energetycznej klientów MVGM (około 1.000 podmiotów), którego budżet inwestycyjny Strony ustaliły na kwotę 250.000.000 EUR."