Co się tak bulwersujesz? Może Tesla, a może nie Tesla? Kiedyś się dowiemy.
Najważniejsze, by był kapitał na rozwój, wtedy partnerzy biznesowi kalibru Tesli sami przyjdą.
Nie po to inwestuje kase w swoje ladowarki, żeby tobie zeobic przyjemnosc i kupowac pakiety od poliaków.piszecie dyrdymały i tyle.Nexity to nie jest spolka ktora bedzie jakims liderem na arenie miedzynarodowej.Takich firn jedt od kopyta praktycznie w kazdym kraju.wyjedz jeden z drugim z Polszy i zobacz co i jak.Piszecie o jakiejs rewolucji a tymczadem mała firemka nikomu szerzej nie znana nagle ma byc globalnym graczem?Polska dopiero goni temat, ktory na zachodzie jest juz od dawna
Przy dobrych wiatrach może w Polszy cos ugrają, ale na pewno nie będą liderem.Polska=kraj w ktorym hajsy robià glownie firmy z zachodu i tak bedzie tez w tym przypadku.Kazdy Poliak woli kupic produkt od Niemca niż wlasny.Myle się?
I tu się mylisz. Do tej pory świat dorobił się jednej dość podobnie funkcjonującej firmy. Niedawno w Holandii ruszył pierwszy w historii system stabilizacji sieci przy pomocy inteligentnych punktów ładowania. A Nexity ma w to wejść jeszcze szerzej i na większą skalę.
O to to! Liczę, że obecna wycena jest tak beznadziejna i nie odpowiadająca potencjałowi tylko na giełdzie i że inwestor zapłaci za akcje więcej niż obecny kurs. I tam się udamy od razu.
Tu się w pełni zgadzam, cena wydaje mi się żenująco niska w relacji do długoterminowych perspektyw branży. W Amsterdamie taki papier byłby wart wielokrotnie więcej, a inwestorzy ustawialiby się po niego w kolejce. Nexity notuje się jednak tylko na polskim parkiecie, przynajmniej na tym etapie rozwoju spółki i elektromobilności w naszym kraju w ogóle.
Jeśli zaś chodzi o emisję, której szczegóły wkrótce będą nam znane, to nie spodziewam się fajerwerków, może Sterna coś dobierze, może January, a w najlepszym razie Columbus. I dalej spokojnie do celu.
O, już ludzie powysyłali, ja też to zrobiłem przed chwilą. Może puszczą ESPI z odpowiedzią?
Ktoś wzywa na forum do odwiedzenia siedziby spółki, myślę, że to dobry pomysł. Trzeba przekonać władze spółki, że odpowiedzialna, uczciwa komunikacja nam się należy.
Do wątku. Terminu emisji nie dotrzymali, co nie powinno dziwić w obecnej sytuacji. Wciąż nie wiemy kiedy zostanie zatwierdzona, ani kto obejmie. Można próbować pytać mailowo o jakieś terminy.