• Hit Autor: ~Dyzio [31.0.180.*]
    Ogromną zaletą ogniw perowskitowych firmy Saule Technologies są ich niskie koszty produkcji, co może docelowo obniżyć również koszty energii. Dodajmy – czystej energii.l
  • Re: Hit Autor: ~Mahal [120.21.43.*]
    A minues póki co jest żywotność , pare lat za pare lat może dojdą do 10 lat za 10 lat może to będzie już 30 lat jak krzemowe . Mam akcje śle nie pod organ jak wy łby hura bura
  • Re: Hit Autor: ~Tom [37.47.236.*]
    A skąd wiesz jaka jest żywotność skoro najstarsze mają kilka lat lub miesięcy.
  • Re: Hit Autor: ~OdlotowyOlek [5.172.239.*]
    Pewnie dojdą. Ale żywotność ma tu drugorzęde znaczenie bo choćbyś miał panele krzemowe z nieskończona żywotnością to i tak nie będą miały takiego potencjału jak perowskity.
  • Re: Hit Autor: ~Toja [88.156.134.*]
    To ciekawe rzeczy wypisujesz bo jak wiemy perowskity będą są montowane między szkłem zamiast foli laminujacej szklo więc raczej nie będę rozbierać budynków za 5 lat bo moduły sie skończą.. jak dla mnie to ma mega długo zywtonosc ale jeszcze tego nie oglosili
  • Re: Hit Autor: ~Math [83.23.232.*]
    Po co komu żywotność 10 lat, telefony, samochody itd to wszystko gadżety 3 letnie
  • Re: Hit Autor: ~Toja [188.147.2.*]
    Widać że nie sledzisz zamknąłeś się tylko na elektronikę użytkową a nie widzisz potencjału w budownictwie nie ma sensu ta rozmowa pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.23.232.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Hit Autor: maxsnap [178.43.249.*]
    Zgadzam się z tym co pisze Toja nie po to wkleja sie panel pomiędzy szkoło, żeby po 10 lata go rozebrać. To nie jest tak, że po 10 latach panel preowskitowy przestaje działać i nie daje nam już prądu, po prostu z czasem spada jego sprawność na skutek degradacji perowskitu. Czyli przykładowo po 10 latach zamiast 17 % będziemy mieć 14 %. Tyle w temacie, pozdrawiam :)
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.