Jak myślicie jak w poniedziałek rynek zareaguje na tą cene? Według mnie jest to bardzo dobra informacja patrzac, ze cena maksymalna byla ustawiona na 6zl
No nie wiem, dlaczego to dobra informacja i po niej ma iść kurs w górę? Dla mnie to jakby ta cena była ustalona na 6, to wtedy byłoby dobrą informacją i kurs mógłby iść w górę w kierunku tych 6 zł. Skoro po 5, to dla mnie kurs może się pokisić w okolicach 5zł, ewentualnie 5 z groszami. Tak czy siak gratki dla tego kto dziś złapał po 4.70 - 4.80. Przez myśl by mi nie przyszło że na tyle jeszcze ktoś zrzuci, tak to bym się ustawił ze zleceniem.
A po kiego grzyba miałby ktoś brać w emisji po 6 zł jakby mógł ściągać z rynku w okolicach 5 zł? 5 zł to bardzo dobra informacja dla aktualnych akcjonariuszy. Gorzej by było jakby to puścili po 3-4 zł.
jak tu ktos wczesniej napisal, trzeba patrzec na kurs w dlugim terminie, a nie na to co bedzie w poniedzialek. 1.8mln akcji wplynie na rynek(jesli sie myle niech ktos mnie poprawi?) wiec moze i bedzie lepsza plynnosc albo zmiennosc , ale zapewne fundusze albo osoby kupujace w emisji nie bedą chciały zarobić tylko 1.00pln na akcje, wiec na long terma te akcje bedaą wiecej warte hipotetycznie...
Może kupić, pod warunkiem ze interesuje go kilka kilo akcji.
Ja swój pakiet skupowałem kilka miesięcy, nie da się kupić porządnej ilości w krótkim czasie bez podniesienia kursu, i to znaczącego.