• Skup akcji własnych Autor: ~Mateusz [37.248.212.*]
    Teraz czas na:
    Uchwała Nr 21/2020
    Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia
    FinTechVentures Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie
    z dnia 31 sierpnia 2020 roku
    w sprawie upoważnienia Zarządu do nabycia akcji własnych Spółki w celu ich umorzenia oraz w sprawie utworzenia i użycia kapitału rezerwowego na sfinansowanie nabycia przez Spółkę akcji własnych
    §1
    Działając na podstawie art. 393 pkt 6 w zw. z art. 362 § 1 pkt 5 i 8 oraz art. 396 § 4 Kodeksu spółek handlowych Zwyczajne Walne Zgromadzenie FinTechVentures Spółka Akcyjna postanawia co następuje: ----------------------------------------------------------------------------------
    1. Upoważnia się Zarząd Spółki do nabycia akcji własnych Spółki w celu ich umorzenia na zasadach i w trybie ustalonym w niniejszej Uchwale oraz do podejmowania wszelkich czynności faktycznych i prawnych w tym celu, w tym również do zawarcia w razie potrzeby z biurem maklerskim umowy w sprawie nabycia akcji własnych oraz przyjęcia i uchwalenia regulaminu nabywania przez Spółkę akcji własnych, o ile Zarząd uzna to za właściwe. ---------------------------------------------------------------------
    2. Skutkiem nabycia akcji własnych będzie ich umorzenie i następnie obniżenie kapitału zakładowego Spółki zgodnie z dyspozycją art. 359 Kodeksu spółek handlowych. ------
    3. W celu sfinansowania nabywania przez Spółkę akcji własnych w celu ich umorzenia tworzy się kapitał rezerwowy, który będzie zasilany przez Spółkę kwotą, która zgodnie z art. 348 § 1 Kodeksu spółek handlowych może być przeznaczona do podziału między akcjonariuszy. -----------------------------------------------------------------
    §2
    Nabycie akcji własnych przez Spółkę zostanie dokonane zgodnie z następującymi zasadami:
    1. przed rozpoczęciem realizacji skupu akcji własnych Zarząd Spółki poda warunki
    skupu akcji własnych do publicznej wiadomości zgodnie z przepisami
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~Mateusz [37.248.212.*]
    §2
    Nabycie akcji własnych przez Spółkę zostanie dokonane zgodnie z następującymi zasadami:
    1. przed rozpoczęciem realizacji skupu akcji własnych Zarząd Spółki poda warunki
    skupu akcji własnych do publicznej wiadomości zgodnie z przepisami
    Tnie mi posty, ale to jest chyba najważniejsza informacja:

5. nabywanie akcji własnych, w ramach przedmiotowego upoważnienia, nie może następować po cenie niższej niż 1 zł (słownie: jeden złotych) i wyższej niż 5 zł (słownie: pięć zł ) za jedną akcję
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~Gas [188.147.2.*]
    Ojjjj dzieje się dzieje... skup akcji własnych ma sens tylko przy bardzo dużym niedoinwestowanie... zarząd wie co robi otwiera to drogę do emisji na zupelnie innych pozimach.. ja jako drobny jestem w stanie część portfela oddać powyżej 10pln
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~Gas [37.248.253.*]
    Tylko pytanie kto im te akcje odda przy 3 głównych inwestorach którzy mają 85% i nie są frajerami chyba że skup będzie bardzo wysoko a kolejna emisja E będzie poniżej ceny wykupu..ja raczej uważam że firma chce się pozbyć leszczy którzy robili gnój mieszając kursem mając 5k akcji w portfolio ..tak czy inaczej może jestem naiwny ale próbuję jestem coś od nich zebrać zanim zarząd ich wyczyści
    Po takich espi jak ostatnio, nikt nie będzie już czekał z zakupami. Wycena Spoko i subskrypcja akcji D to moim zdaniem 1,6 zł. Ciekawe co zrobią po odwieszeniu ? Obstawiam ostre ssanie
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~Gas [213.25.37.*]
    Dla ważniejsze jest po ile zaproponują wykup.. to co się dzieje bylo do przewidzenia a i tak inestory z koziej wólki oddawali .. resztę finv zbierze wyżej a prawdziwe ssanie będzie wtedy gdy spoko będzie na poziomie Twisto wtedy myślę że kurs będzie miał 3 cyfry pytanie tylko o czas
    Śmieszą mnie te czerwone łapki które ktoś wrzuca.. myślę że to ten przebiegły który zdarzył oddać po 0,7 .. teraz tyle kolesiowi zostało..Pozdrawiam tego inwestora
    Zdążył..sorry za ort tel czasami robi sie mądrzejszy
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~Mat [37.248.212.*]
    Przyznam, że miałem obawy że planują zdjąć spółkę z rynku i zatrzymać Spoko dla siebie, ale teraz przy ff = 24,90 % można spać spokojnie.
  • Re: Skup akcji własnych Autor: ~Nowy [217.240.154.*]
    Scenariusz zdjęcia spółki z NC wcale nie jest nierealny niestety. Po co im NC? Wiemy kto objął akcje? Może to aktualni udziałowcy wyłożyli kasę? Zobaczymy co z tego będzie. Oby ich nie zdjęli z rynku za kolejne naruszenia regulaminu.
    To po co subskrypcja po 1,63 zł ? Mogli to zrobić po 10 gr, gdyby robili dla siebie
    A skąd wzięłaś ff 24 ,9..?
    https://www.stockwatch.pl/gpw/finventur,notowania,wskazniki.aspx
    Coś nie halo ff jest ba poziomie 0,15% jakby było 24,9 to w obrocie musiały by być akcje jednego z trzech udziałowców bo to wychodzi 16mln akcji a wszystkich akcji bez głównych jest 10mln coś pokręciłeś
    82 401 833 akcji jest już w obrocie. Wcześniej w ff 14 % i około 10 mln, doszło 10 mln po dzisiejszej subskrybcji. Około 20 mln ff z 80 mln w obiegu to 25 %. Zgadza się ?
    Zakładasz że nowy inwestor bierze akcje po 1,63 żeby wprowadzić je do obrotu .. to tak jakbyś liczył moje akcje jako akcje w obrocie a to teoria bo z moich akcji żadna przez następnych parę lat nie trafi na parkiet ..realne ff to jest 10_20% tego co podajesz
    Tu masz link:
    https://www.stockwatch.pl/gpw/finventur,notowania,wska
    Masz ff i inne dane
[x]
LUDUS 1,11% 0,28 2024-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.