Po wprowadzeniu reklam Unsolved awansowała na 7 miejsce najbardziej dochodowe przygodowe w google play. Na 8 pozycji jest Manor Matters! W sensortower region US również wyżej niż zazwyczaj a wprowadzili dopiero jedną z kilku opcji dodatkowej monetyzacji. Co do akcji, które zostaną wprowadzone do obrotu... niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę - to są akcje, które były od zawsze tzn od przekształcenia ze sp z o.o. w SA? Teraz po prostu dopuszczą je do obrotu na GPW?
Tak wiem, że nie było emisji tylko chciałem rozwiać wszystkie wątpliwości "krzykaczy" na spadki o rozwodnieniu, dodrukowywaniu itp. To jeszcze lepiej, że nie wpływają. Być może zwiększyli UA po tej aktualizacji i dzięki reklamom jest większe zainteresowanie bo do tej pory główny powód niskich ocen to szybki brak energii.
Podejrzewam, że teraz badają odpowiedź na wprowadzenie reklam na małej grupie graczy. Ja na moich dwóch urządzeniach jeszcze nie dostałem aktualizacji do 2.6.0.0. Pewnie wprowadzą jakieś poprawki i globalnie wejdzie coś jak 2.6.1.0 itp. Także spokojnie czekamy ;) Też liczę na to, że możliwość "zarobienia" energii szybciej pozytywnie wpłynie na przychody. W komentarzach widać, że gra się bardzo podoba i graczy to bardzo boli, że nie mogą grać tylko muszą czekać. Do tego dochodzą gracze, którzy nie mają pieniędzy, niepełnoletni, lub tacy co nie wydają z zasady. Oni wszyscy będą się od teraz dokładać mam nadzieję ;)
Dodam jeszcze, ze wprowadzenie do obrotu to dlugi proces ktory zaczal sie jeszcze przed wzrostami i dotyczy osob nie tylko spoza zarządu ale w wiekszosci juz nawet niezwiazanymi z firma. Wiec mowienie o skoku na kase zarządu po wzrostach sa bezpodstawne.
Zobaczymy jak się to rozwinie po aktualizacji. Moim zdaniem zarobią więcej.
Co do ceny akcji, to pierwszym pozytywnym newsie o zarobkach przejdziemy ze skrajnego pesymismu do euforii. Na Boombit przerabiam to co miesiac:)