Dla mnie ten kierunek jest właściwy. Playway na podobnej strategi doczekał się wielomiliardowej kapitalizacji. Obecnie nie ma sentymentu do gamimgu, ale wcześniej czy później on wróci i wówczas takie nowo powstałe podmioty ponownie będą osiągać ponadprzeciętne wyceny. Ktoś trafnie napisał że późniejsza ewentualna sprzedaż udziałów to dużo lepsze rozwiązanie na pozyskiwanie kapitału na rozwój niż emisje bez praw poboru. Obecna wycena Qubica to nieporozumienie, permanentnie dokupuje bez względu na żale i troski tutejszych hejterów.
Dnia 2021-06-15 o godz. 22:16 ~Brawo napisał(a): > Idziemy dobrą drogą. Budujemy też wartość.
jaka wartość ?wartośc buduje sie tworzac jakies spolki czy robią gry ? albo portujac te gry. Narzie to ja tu zadnej wartosci nie widze, narazie to jest dzielenie sie przez paczkowanie, oni nie zatrudniaja nawet ekstra dodatkowo ludzi, ....tylko przerzucaja ich z Qubica do tych dziwnych tworów. Gry które maja do portowania to jaka 4 liga , powtarzam to od dawna, i nie dośc ze to naprawde slabe gry , stare to jeszcze je przenosza do tych dziwnych spoleczek a co niektorzy zachwyceni , jak to wartośc spolki rosnie. Czlowieku wartośc Qubika rosnie to dlaczego cena 1 akcji wynosi 2,8 a wynosiła 8-9 zł...ja moze nie potrafie liczyc tak jak ty...ale skoro z 9 spadlo na 2,8 to rosnie? jakiej ty matematyki uzywasz, z planety Nibiru czy jeszcze jakiejs innej?
Konkrety sie licza a nie opowiadanie bajeczek naganiaczy, którzy kilka dni temu weszli i chca nagonic was, zeby sprzedach i opchnac akcje po 3 zł. Czekam na te konkrety a widze ze jak drozdze dziela sie przez paczkowanie na mniejsze społeczki.
Ja myśle ze patrząc długoterminowo to bardzo dobra informacja od spółki. Inwestycja w coś co będzie przynosić zarówno przychody jak i straty ale oczywiście założeniami każdej zdrowej spółki jest przedewszystkim przychód. Po za tym lepiej iść w ta stronę niż np dodrukować akcje jak to coraz więcej spółek ma w ostatnim czasie w zwyczaju… także w mojej ocenie dobra informacja. podobna droga w chwili obecnej dla porównania idzie Movie Games
Jak na razie rynek pozytywnie przyjął ESPI o nowych podmiotach. Już +12%. Oby tak dalej. Wycena tej spółki to żart na tle całego gamingu, nawet mocno skopanego. Wytrwali tutaj sporo zarobią.
Dnia 2021-06-16 o godz. 09:24 ~leszcz napisał(a): > Jak na razie rynek pozytywnie przyjął ESPI o nowych podmiotach. Już +12%. Oby tak dalej. Wycena tej spółki to żart na tle całego gamingu, nawet mocno skopanego. Wytrwali tutaj sporo zarobią.
Co ty piep...sz. Jak zarobia? Wytrwali to by musieli po min 6 sprzedac by wyjsc nacswoje. To jest smiech jak to pospadalo w pare miesiecy. Bez powodu poroslo , bez powodu spadlo. Gry po 2 zeta sprzedaja to i kurs po tyle.