Jazda moze byc jesli ta budowa zacznie przynosic zyski. Czyli za kilka lat. Zyski spadly przez koszty obce dzialalnosci operacyjnej. Nie wiemy jakie to koszty.
To przeciez ja juz to pisalem. Nawet jesli zalozymy, ze 2q bedzie nieco lepszy od 1q to w ujeciu r/r bedzie gigantyczny spadek. 2q 2020 vyl znakomity, rekordowy.w porownaniu do niego teraz bedzie katastrofa. szans na zblizenie sie do przychodow z '20 nie ma a zysk przy obecnej strukturze kosztow bedzie gigantycznie mniejszy. Kurs to mocno odczuje.bedzie taniec.
Masz rację, nie ma szans zrobić podobnego wyniku jak w 2Q 2020, natomiast przy obecnym kursie i ostatnich spadkach nie sądzę, żeby ktokolwiek oczekiwał, że wyniki za 2Q 2021 będą zbliżone. Być może te wyniki są już w cenie kursu? Jak dla mnie każde zwiększenie przychodów i rentowności biznesu względem 1Q 2021 będzie pozytywną informacją.
Do tego chciałbym usłyszeć jakieś pozytywne informacje odnośnie nowej inwestycji i powinniśmy powoli wspinać się do góry. Kurs przy obecnej cenie już mocno wyprzedany, czas na wzrosty.
Trudno żeby nie był w cenie dużo niższy zysk za IIq niż rok do roku. Tutaj biorąc pod uwagę kurs, planem bazowym jest może 1 mln zysku w IIq, a wszystko powyżej 2 mln zysku zaskoczy in plus. Ja osobiście spodziewam się bardzo dobrego zysku z odłożonych przychodów za zimowy Iq.
Dokładnie tak. Około 1-2 mln zysku jest w obecnej cenie. Wszystko powyżej jest na plus i powinno mieć odzwierciedlenie w kursie. No chyba, że będzie mniej :)
Jesli wpadna to tak. Ale jakie sa podstawy zeby to zakladac? Tylko slepa wiara i chciejstwo. Wyniki sa coraz gorsze od roku. Bardziej to wyglada, ze 2020 byl anomalia a teraz spolka wraca do stanu sprzed 20 roku. Wiec i kurs wroci. Jezeli te mityczne inwestycje zaczna miec pozytywny wplyw na wyniki to i tak perspektywa 2-3 lat.
Spoko, planuję trzymać Geo co najmniej do 2025 roku, więc mam czas :) Otoczenie mocno sprzyja, plany inwestycyjne są ok, spółka zdrowa finansowo - czego chcieć więcej. Ryzyko jest zawsze i w każdej branży.
A to chyba ze tak. W perspektywie 4- 5 lat to moze byc zyskowna inwestycja. Moze nawet powrot do 30pln bedzie mozliwy jesli inwestycje wypala i zysk wroci w okolice 15mln rocznie.