• Moja strategia inwestycyjna Autor: ~Strateg [5.173.186.*]
    Kupić i zapomnieć. Wrócić za 5 lat, sprzedać, za zarobioną na Saule kasę kupić mieszkanie i potem niech ono na mnie zarabia
  • Re: Moja strategia inwestycyjna Autor: ~Luka [178.235.181.*]
    A potem lokatorów którzy nie płacą i użeranie się z nimi... Ale życzę jak najlepiej... Bo to może się udać...
  • Re: Moja strategia inwestycyjna Autor: ~Trapatonii [188.146.224.*]
    Nie ma tego złego. Mógłby zostać gwiazdą w Uwadze lub programie Państwo w Państwie. A główny motyw to madka z bombelkami (oczywiście każdy z innym konkubentem) niepracująca cały życie, którą z mieszkania chce wyrzucić bezduszny właściciel za takie bzdety jak wielotysięczne długi wynikające z braku opłat za wynajem. Dlatego jedno mieszkanie nie wystarczy i należy kupić dwa (jedno zastępcze dla matuli), by dzieciaczki były szczęśliwe, a ty razem z nimi, bo jak wiemy dobro wraca podwójnie.
  • Re: Moja strategia inwestycyjna Autor: ~OdlotowyOlek [37.248.211.*]
    Tak się składa że kilka lat profesjonalnie zajmowałem się nieruchomosciami, i powiem Ci tak - mieszkanie za 300-400 tyś. da ci 1500-2200 zł miesięcznie. Jeśli jest w turystycznej miejscowości i będziesz wynajmował w sezonie na doby to nawet 3500-4000 średniorocznie może wyjść, ale jest przy tym zabawy. Profesjonalna firma weźmie ok. 20% od najmu sezonowego, jeśli nie chcesz się z tym męczyć. Niby fajna kasa. Ale jak włożysz 400 tyś. w giełdę, dywersyfikując i grając ostrożnie większym pakietem i agresywnie/ryzykownie mniejszym, te 3 - 4 tyś. to możesz mieć w tydzień, na spokojnie. Druga sprawa że ceny mieszkań są wywindowane i jedni mówią że jeszcze urosną, i pewnie tak będzie, ale czy za 10-20 lat nadal będzie tak drogo, gdybyś chciał to mieszkanie sprzedawać, to ciężko powiedzieć. No chyba że już grasz takimi pieniędzmi i chcesz dywersyfikować na stare lata, to spoko.
  • Re: Moja strategia inwestycyjna Autor: ~Strateg [5.173.186.*]
    Ale ja kupię za 5 lat, jak bańka na rynku nieruchomości pęknie :)

• Re: Moja strategia inwestycyjna Autor: ~Jan [83.31.97.*]
    Oczywiście, że pęknie. Niż demograficzny zgarnie chaty po wymarłym wyżu z rodziny.
    Sam sprzedaje kredyty hipoteczne ale nie mówię tego nikomu.
  • Re: Moja strategia inwestycyjna Autor: ~Tod [89.73.252.*]
    Tylko piszesz o tym na forum:D dobre :D
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.