Dzisaj info o budowie magazynu. Według mnie bardzo dobra informacja. Firma inwestuje, rozwija się. Ceny materiałów bud. rosną. Dobre info, a tu bach na 38,2 hmm ktoś chyba myśli na odwrót. Jakie Wasze zdanie? Ja trzymam papier nadal i będe dokupywać bo widze w tym zysk.
Inwestycje firmy, która przynosi coraz większe przychody i zyski to zawsze pozytywna informacja. Myślę, że część ludzi się pozbyło, bo planowało spółkę w krótkim okresie, a nie długim. Krótkoterminowo może zmniejszyć zyski lub FCF.
Długoterminowo świetne info - szybka realizacja projektu.
Krótkoterminow może niektórzy inwestorzy biorą po uwagę przesunięcie w czasie skupu akcji. Dywidenda niebawem powinna wpłynąć pozytywnie na kurs.
spółka nie ma zadłużenia odsetkowego, więc przepływy operacyjne może wydać albo na inwestycje albo dać kasę akcjonariuszom; albo wydać po części na to i na to, i to jest chyba najlepsza opcja;; w zeszłym roku przepływy operacyjne +66, inwestycyjne -21; jeśli w tym roku operacyjne będą nie niższe (zanosi się jednak, że będą dużo wyższe), a inwestycje wyniosą ok -35/40 mln, to mnie to nie szokuje i odbieram cały projekt neutralnie, bo kasa pójdzie po równo na inwestycje i do kieszeni akcjonariuszy