• Budowa magazynu Autor: ~Niko87 [37.248.253.*]
    Dzisaj info o budowie magazynu. Według mnie bardzo dobra informacja. Firma inwestuje, rozwija się. Ceny materiałów bud. rosną. Dobre info, a tu bach na 38,2 hmm ktoś chyba myśli na odwrót. Jakie Wasze zdanie? Ja trzymam papier nadal i będe dokupywać bo widze w tym zysk.
  • Re: Budowa magazynu Autor: ~Tomasz [31.14.250.*]
    Inwestycje firmy, która przynosi coraz większe przychody i zyski to zawsze pozytywna informacja. Myślę, że część ludzi się pozbyło, bo planowało spółkę w krótkim okresie, a nie długim. Krótkoterminowo może zmniejszyć zyski lub FCF.
  • Re: Budowa magazynu Autor: ~Gghh [46.134.109.*]
    Dlatego dywidenda tylko 2 zl
  • Re: Budowa magazynu Autor: ~wwz [37.248.210.*]
    Długoterminowo świetne info - szybka realizacja projektu.
    Krótkoterminow może niektórzy inwestorzy biorą po uwagę przesunięcie w czasie skupu akcji. Dywidenda niebawem powinna wpłynąć pozytywnie na kurs.
  • Re: Budowa magazynu Autor: ~pawel [31.182.204.*]
    a przuseneli na kiedy skup?
  • Re: Budowa magazynu Autor: ~Quohog [91.241.40.*]
    spółka nie ma zadłużenia odsetkowego, więc przepływy operacyjne może wydać albo na inwestycje albo dać kasę akcjonariuszom; albo wydać po części na to i na to, i to jest chyba najlepsza opcja;; w zeszłym roku przepływy operacyjne +66, inwestycyjne -21; jeśli w tym roku operacyjne będą nie niższe (zanosi się jednak, że będą dużo wyższe), a inwestycje wyniosą ok -35/40 mln, to mnie to nie szokuje i odbieram cały projekt neutralnie, bo kasa pójdzie po równo na inwestycje i do kieszeni akcjonariuszy
  • Re: Budowa magazynu Autor: ~Asda [5.173.13.*]
    Dokładnie. Dodatkowo rozbudowując magazyn pewnie nastawiają się na dodatkową sprzedaż. Długoterminowo to pozytywne info.
  • Re: Budowa magazynu Autor: ~Xyz [5.173.0.*]
    Ja tam dokupuje. Czekam aby tylko jak dywidenda wpadnie.
[x]
DECORA 1,12% 72,30 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.