8 lipca ma być nadzwyczajne walne, żeby przegłosować wyjście z giełdy.
Wpiszcie się czy byście chcieli zaprotestować na walnym (również przez pełnomocnika). Założymy adres mejlowy i się połączymy w zgromadzenie - jeden z nas pojedzie na walne, reszta da pełnomocnictwo, a jak nas przegłosują, to pójdziemy do sądu (już mam doświadczenie w podobnej sprawie).
Okej, wszystko rozumiem. No prawie. Widziałem, że od jutra można zapisać się na wezwanie skupu przez OEX akcji po 21,5zł. Jak to wygląda w praktyce jeśli posiadam X akcji tej spółki? Zapisuje się na sprzedaż akcji za pomocą biura maklerskiego i OEX je skupuje czy po prostu robię sprzedaż za pomocą zlecenia na giełdzie?
Dnia 2021-06-14 o godz. 10:40 baciub napisał(a): > Okej, wszystko rozumiem. No prawie. Widziałem, że od jutra można zapisać się na wezwanie skupu przez OEX akcji po 21,5zł. Jak to wygląda w praktyce jeśli posiadam X akcji tej spółki? Zapisuje się na sprzedaż akcji za pomocą biura maklerskiego i OEX je skupuje czy po prostu robię sprzedaż za pomocą zlecenia na giełdzie?
Masz dwie opcje: jeśli się spieszysz, sprzedajesz na giełdzie, a jeśli chcesz poczekać, to poprzez wezwanie "pozasesyjnie" firma odkupi, i się rozliczy z Tobą gdzieś w sierpniu
Dnia 2021-06-14 o godz. 10:40 baciub napisał(a): > Okej, wszystko rozumiem. No prawie. Widziałem, że od jutra można zapisać się na wezwanie skupu przez OEX akcji po 21,5zł. Jak to wygląda w praktyce jeśli posiadam X akcji tej spółki? Zapisuje się na sprzedaż akcji za pomocą biura maklerskiego i OEX je skupuje czy po prostu robię sprzedaż za pomocą zlecenia na giełdzie?
Masz dwie opcje: jeśli się spieszysz, sprzedajesz na giełdzie, a jeśli chcesz poczekać, to poprzez wezwanie "pozasesyjnie" firma odkupi, i się rozliczy z Tobą gdzieś w sierpniu
Panie JS uchwała nr 3 sprawie zatwierdzenia procesu nabywania akcji własnych Spółki w celu umorzenia
oraz utworzenia kapitału rezerwowego na pokrycie związanych z tym kosztów ... Gdzie tam mowa o wyjściu z giełdy ? To jest uchwała o zatwierdzeniu skupu. Uchwała delistingujaca to zupełnie co innego i nie ma jej tam .
Panie babciubs. Wezwanie zostało ogłoszone owszem ale tam jest podane od kiedy można się zapisywać na pewno jeszcze nie teraz . Koniec wezeania bodajże w sierpniu i dopiero wtedy można się ewentualnie coś zastanawiać. Nikt nie kupi w trakcie sesji. Będą zapisy i dopiero po tym wszystkim gdzieś tam w sierpniu jak się skończy wezwanie oni to kupią razem w jednym dniu od wszystkich ot i tyle. Cenę w wezwaniu można zmieniać tak się często dzieje ale zapewne nie tu bo kwota będzie ograniczona przez walne . Więc nie wiem jak oni to chcą kupić . Sami sobie ograniczyli ruchy tymi porozumieniami i cena maxymalna skupu...
No i wykupują powoli akcje do ceny 21,40zł, rozruszały się ciut też obroty... idzie to komuś całkiem zgrabnie. Następnie odsprzeda akcje z mniejszym lub większym zyskiem w przypadku zdjęcia OLX z GPW - obserwujemy :-))
Dnia 2021-06-14 o godz. 12:36 ~Kulawy napisał(a): > Panie JS uchwała nr 3 sprawie zatwierdzenia procesu nabywania akcji własnych Spółki w celu umorzenia > > oraz utworzenia kapitału rezerwowego na pokrycie związanych z tym kosztów ... Gdzie tam mowa o wyjściu z giełdy ? To jest uchwała o zatwierdzeniu skupu. Uchwała delistingujaca to zupełnie co innego i nie ma jej tam . > > Panie babciubs. Wezwanie zostało ogłoszone owszem ale tam jest podane od kiedy można się zapisywać na pewno jeszcze nie teraz . Koniec wezeania bodajże w sierpniu i dopiero wtedy można się ewentualnie coś zastanawiać. Nikt nie kupi w trakcie sesji. Będą zapisy i dopiero po tym wszystkim gdzieś tam w sierpniu jak się skończy wezwanie oni to kupią razem w jednym dniu od wszystkich ot i tyle. Cenę w wezwaniu można zmieniać tak się często dzieje ale zapewne nie tu bo kwota będzie ograniczona przez walne . Więc nie wiem jak oni to chcą kupić . Sami sobie ograniczyli ruchy tymi porozumieniami i cena maxymalna skupu...
na przykład tutaj jest komunikat, że ich celem jest wyjście: