• Ciekawe Autor: ~Ale [5.173.49.*]
    Ładnie ktoś zassał jednym orderem 317k akcji dzisiaj (1mln PLN) . Coś tu się chyba szykuje niedługo...
  • Re: Ciekawe Autor: ~fff [78.28.36.*]
    z arkusza zniknęło tylko ok. 50 K,
    https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/BRS

więc reszta jest albo mieleniem, albo transakcjami umówionymi, a wtedy powstaje pytanie, kto i dlaczego tyle wywala

no i czy tym razem pojawi sie jakieś o ew. zmianach w akcjonariacie
  • Re: Ciekawe Autor: ~Lech [37.47.109.*]
    człowieku, na co ty patrzysz. To się ma nijak to rzeczywistości. To zabawka.
    12.44.33 317k akcji po 3.335
    Dnia 2021-06-11 o godz. 14:42 ~Lech napisał(a):
    > człowieku, na co ty patrzysz. To się ma nijak to rzeczywistości. To zabawka.
    > 12.44.33 317k akcji po 3.335

no tak, tyle sobie przerzucili - i co z tego?
    tu już takie numery były nieraz - nie tak dawno 8 marca
    potrafisz wskazać , kto wywalał tyle?

i patrzyłeś na późniejsze transakcje, jakimi dmuchano balonik?

i pomyśl, co sam byś zrobił, gdybyś miał tyle akcji do wywalenia
  • Re: Ciekawe Autor: ~Antek [31.0.54.*]
    Na waciki starczy :) a może dwóch kumpli sobie przerzuca w jednym banku???
    Dnia 2021-06-11 o godz. 14:46 ~Antek napisał(a):
    > Na waciki starczy :) a może dwóch kumpli sobie przerzuca w jednym banku???

dokładnie
  • Re: Ciekawe Autor: ~Antek [31.0.54.*]
    No chyba że odpali dzisiaj z +20% to wtedy nie :)
    a jak myślisz, kto tak nagle i po co ten wolumen podkręca?
    dotąd kilkoma akcjami bujali kursem ,a teraz...

przyszły tydzień (filtr 5 ssji) to zweryfikuje
  • Re: Ciekawe Autor: ~Ale [89.73.180.*]
    Czytałem trochę Twoje analizy i możesz mieć dużo racji Ale... już kiedyś tu pisałem Boryszew siedzi w biznesie stalowym gdzie przez pandemię koszyły w chwili obecnej średnio 40% w górę. Fabryka w której pracuję bierze z rynku stal już nie patrząc na cenę tylko po to by utrzymać produkcję żeby wywiącać się z umów sprzedażowych. Wg mnie na stal jest duży popyt a podaż mała. Ja gram pod to przez kolejne miesiące, nie mam bladego pojęcia gdzie to może dojść ale jak będę miał x5 to wyciągam wkład +20% reszta zostaje... Pozdrawiam!
  • Re: Ciekawe Autor: ~seal [31.0.76.*]
    Co ty gosciu chcesz tylko jestes obserwatorem grasz na tej spółce? Górki są coraz wyżej i dołki a ty jak stara przekupka. Każda spółka żyje własnym życiem. Też chciałbym mieć spółki typu Ciech który idzie jak po sznurku nie robiąc wyskoków jak Boryszew na +13% a mimo to Ciech w kilka miesięcy poszedł 50% do góry. Ale uważam że ktoś taki jak Ogień ma racje skoro siedzi na Borku od 3 zł to go to wali czy on spadnie kilka % w dół czy nie. A transakcje w czasie konsolidacji po kilkadziesiat tysiecy sztuk niczego nie wnoszą nowego z punktu analizy technicznej ma to dopiero znaczenie jak spółka przebija ważny opór lub wsparcie. A tak niech sie mieli ile chce. Tak jak pakietówki skoro Karkosik i sprzedajacy fundusz dogadają się co do ceny to to mamy transakcje po 4.60 widocznie ktoś kto sprzedawał zarobił a Karkosik zarobi w długim terminie. Jego nie interesuje dzisiejsza cena ale rozwój Boryszewa w długim terminie. Nie wiem czy pamiętasz o takiej spólce Elemental oni sie wycofali z giełdy bo szorowali po dnie a cena nie była adekwatna co do przyszłości spółki. Inpost podobnie. Na polskiej giełdzie był bliski bankructa a w Holandi wyceniany na kilkanasie mld euro.
  • Re: Ciekawe Autor: ~fff [78.28.33.*]
    seal, to co piszesz, to prawda (zwłaszcza z punktu widzenia kogoś, kto kupił po 2xx czy w okolicy 3,0x), ale nie cała - pomyśl, jak (i przez kogo) zostali potraktowani akcjonariusze hutmena, impexa czy krezusa
[x]
BORYSZEW 2,92% 6,34 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.