Jest podaz i jest popyt - ale ta informacja juz jest konkretna i zla - 5.5 banki musza zaplacic a to juz nie sa przelewki - Ja tu spodziewalem sie dobrych informacji a oni co rusz to podaja na obecna chwile tylko te zle. Teraz poprosze o dobra :)
Ja przytrzymam z 5 lat akcje - zobaczymy co z tych ich bunczucznych wypowiedzi wypali - mowa o tych innowacyjnych rozwiazaniach - rynku globalnym etc. Jak narazie to same wpadki od ogloszenia dywidendy :p Jednak tak sobie mysle ze nie rzucali by takich slow nadaremnie - a jesli to sie potwierdzi to grubo ponad 10 pln moze byc.
Nie same wpadki a jedna wpadka. Ona może być inspirowana politycznie a może wynikać z tego, że dyktatura chamów chce wyeliminować Atende bo oni niezależni i zastąpić swoimi funflami aby dalej jak od sześciu lat kroić między sobą ten publiczny, ale tylko z założenia tort. To oczywiście spekulacja ale postawiłbym na to jakieś pieniądze.
Tutaj bym sie z Toba zgodzil - bo watpie to ze nagle utracili do czegos dostep - pewnie sie prawo zmienilo przedwczoraj a od wczoraj juz jakies kary umowne wlepiaja - jesli sie myle i Atende gdzies cos zawalilo to niech to wezmie na klate i naprawi cala sytuacje. Co do politycznych rozdan jak najbardziej sie zgadzam nasze spolki energetyczne to gleboki PRL a teraz sie budza z letargu jak im sie czerwona lampka zapalila ze moga zbankrutowac - wyjatkiem byla Energa i ma sie dobrze to ja Orlen wchlonal jak swieza buleczke bo wiedzieli co biora po 8 pln :)
No bo niby jak wytlumaczyc utrate jakichs certyfikatow ?? Rozumiem jakby sprzedawali dane innym krajom a tu ni z gruchy ni z pietruchy koniec nie mozecie czegos tam robic :) zenada. Chyba ze dostawali wytyczne ze jak czegos nie zrobia to je utraca a jak oni to olewali to ich wina niestety.