w moim odczuciu nic nie jestem jeszcze grane.
Nadal marazm, ciężko stwierdzić czy będzie szło w dół pod kątem dalszego negatywnego sentymentu czy już w lekko w górę pod kątem lepszych wyników za Q2.
Jakakolwiek zła informacja znowu spowoduje spadki, dobra pomoże w lekkich wzrostach = sugeruje z kupnem czekać na walne i do wyników za Q2 bo w przeciwnym wypadku znowu będzie płacz i lament. Jak akceptujecie ryzyko to dobry moment na kupno jeżeli wierzycie w lepszy zysk za 2 kwartał.
Chyba każdy wierzy w lepszy zysk, który będzie wynikał chociażby a odroczonego popytu przez zmarznięte grunty w Q1. Ty nie? Tak jak pisałem, spekulacyjne będziemy rosnąć pod Q2 i raport zweryfikuje oczekiwania. Później pod Q3 będzie powrót powyżej 20pln.
Też myślę, że powinno być lepiej. W przeciwnym razie chyba rzeczywiście będzie mniej ciekawie, bo gorsze wyniki nie będą wtedy niezależne od geo (np. pogoda). Swoja drogą przy obecnej wycenie zyski na poziomie 8-10 mln byłyby całkiem dobre. Wtedy za Q2-4 wystarczy po 2.5-3 mln (co patrząc na ubiegły rok nie jest trudne).
A jak się rozwiną to w przyszłym roku i dalej to będzie ogień