• Rozgrywki w VRG Autor: ~foresto86 [194.183.54.*]
    Czy mógłby ktoś ogarnięty przybliżyć strukturę akcjonariatu i na podstawie historycznych informacji i głosowań.. mniej więcej powiedzieć - kto tu za kim stoi i kto kogo chce odstrzelić? :)
    Bo już się trochę pogubiłem (zwłaszcza że nie tylko giełdą żyję) - a chciałbym sobie to mniej więcej poukładać w głowie i przeanalizować ostatnie zakupy różnych osób..

Pozdrawiam wszystkich akcjonariuszy - ja tu osobiście z BYTOMia trafiłem i ciągle siędzę (głupio zredukowałem część w okolicach 2.. ale co poradzić - człowiek się uczy całe życie).
  • Re: Rozgrywki w VRG Autor: ~Jan [79.186.241.*]
    Najważniejsi akcjonariusze to : Jerzy Mazgaj 18,41% (9,76% Jerzy Mazgaj z Krakchemią + 8,65% stoi za Ipopema 2FIZ); 15,37% PZU,13,97% Nationale N.; Jan Kolański 12,69% stoi za Ipopema 21FIZ właściciel Coliana; Jan Pilch 4,26% stoi za Forum XXIII FIZ;
    Krzysztof Bajołek 3,60% stoi za Forum X FIZ właściciel Answer. Najbardziej to się wzmocnił w akcjonariacie Jan Kolański ( w marcu też jego syn trafił do Rady Nadzorczej VRG ). Kto z kim trzyma ? Z moich obserwacji to p.Mazgaj + p.Pilch + PZU. To chyba tyle czym mogę się podzielić. Jeśli ktoś jest bliżej VRG i wie jakie są powiązania w akcjonariacie, to proszę napisać. Pozdrawiam również akcjonariuszy.
  • Re: Rozgrywki w VRG Autor: ~adv [37.98.200.*]
    Zakończy się to zdjęciem VRG z GPW (podobnie jak docelowo LPP ). Ciekawe, że większość światowych sieci odzieżowych to firmy prywatne nie notowane na rynku publicznym.
[x]
VRG 1,04% 4,86 2026-04-15 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.