• Moim zdaniem będzie wezwanie. Autor: ~Koliber_inwestycje [80.233.42.*]
    Nikt nie bierze w ciemno takiej ilości. Nie miał by opcji oddać tego w miesiąc. Kwestia ceny za jaką chce oddać PZU. Myślę że to właśnie PZU skupuje i nie odda tanio widząc jak agresywny był biorący dzisiaj.
  • Re: Moim zdaniem będzie wezwanie. Autor: ~Moimzdaniem [80.51.102.*]
    To bardzo prawdopodobne, z reguły oni się dogadują co do ceny i wezwanie jest potem i PZU po prostu na to wezwanie odpowie . Pamiętajcie że cena nie może być niższa niż średnia z ostatnich 3 miesięcy, dlatego nie można sypać i obniżać kursu
  • Re: Moim zdaniem będzie wezwanie. Autor: ~Myślący [85.221.144.*]
    Kto ma sypać, tych akcji prawie nikt już nie ma, może 1-2 % jest u drobnych.
    Takich drobnych którzy zwala kurs o 5% dziennie nietrudno, ale to okazja żeby dobrać taniej, co dziś robiłem, w poniedziałek ciąg dalszy, sądzę że z 2k spokojnie uda się kupić za 23, oby
  • Re: Moim zdaniem będzie wezwanie. Autor: ~voyager [37.248.169.*]
    Też myślę,że taką podbitkę mógł zrobić PZU. Nawet jeśli są już dogadani co do ceny wykupu. Teraz przynajmniej c/wk jest okolo 1 więc nie będzie oskarżenia że oddali za pół ceny wartości księgowej. Jak będzie zobaczymy, ale na jakiś gwałtowny rajd powyżej 23-25 zł to bym w najbliższym czasie nie liczył. SZnajder ma większą motywację do korzystnego dla siebie prowadzeia kursu akcji niż Pzu, i jemu łatwiej jest prowadzić kurs. Orła. My drobni nie mamy tu nic do zrobienia tylko obserwować.
    Moim zdaniem Prezes nie ma legalnych możliwości sterowania kursem, gdyby to zrobił ryzykowalby poważne konsekwencje A ma dużo do stracenia. Multimikionowy biznes który stworzył, tak więc my mali możemy tutaj znacząco zamieszać w górę
[x]
ORZBIALY -2,06% 38,00 2025-10-24 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.