• No nie wiem Autor: ~xde [91.189.61.*]
    Mam mieszane odczucia. Ta spółka to chyba jakiś szmelc. Niby jakiś tam rozwój jest, ale rentowność niska, ruch na akcjach mały, prawie nie istnieje. Pewnie do kolejnego raportu zleci poniżej 15gr, a po raporcie poniżej 10gr. Nie ma cudów.
  • Re: No nie wiem Autor: ~Miks [5.173.179.*]
    Nie ma. Nie kupisz moich akcji za taką cenę. Przyjdzie pora to będą kosztować 1zl.
  • Re: No nie wiem Autor: ~xde [5.173.221.*]
    Przy nierentownej sprzedaży kolejny okres z rzędu ta złotówka za akcję brzmi raczej jak pobożne życzenia. Niestety. Nikt nie chce kupować.
  • Re: No nie wiem Autor: ~eh [81.161.193.*]
    Faktycznym problem jest zdawkowe objaśnianie wyników.
    Z ogólnym informacji które spółka publikuje i ostatniego raportu rocznego, to co widzimy jako nierentowna sprzedaż, ma swoją drugą stronę w operacyjnych.

W rachunku porównawczym elementy dotacji - projekt 2.1 i obecna szybka siezka - jest wrzucona w materiały itd. czyli wpływa na wynik sprzedazy, nie majac nic wspolnego ze sprzedaża.

Patrzac na cashflow, amortyzacje, finalny wynik (ten na dole rzis), ostatnie co moze powiedziec osoba czytajaca ich finanse, ze mają nierentowną sprzedaż.

Ale to trzeba ciut dłuzej ta firmę obserwowac i czytac ze zrozuimeniem co publikują.
  • Re: No nie wiem Autor: ~Nolyp [188.146.132.*]
    Rentowność EBITDA 24,95' procent. Niewiele biznesów jest tak rentownych. Możesz się trochę wysilić to może coś znajdziesz. Problemów trzeba szukać gdzie indziej.
  • Re: No nie wiem Autor: ~alaman [157.25.44.*]
    Tutaj problem jest taki że chciałby kupić akcje po cenie 16 - 18gr. Niestety w tej cenie nikt nie chce sprzedawać a że popytu na razie tez brak, to liczy że jak naskrobie jakieś bzdety to ktoś w panice odda. Tak to czasami działa.
  • Re: No nie wiem Autor: ~spawacz_w_argonie [81.30.133.*]
    oczywiście że za 18 groszy kupi każdą ilość - wystaw kupko 100k to zobaczysz jak szybko nasypią
  • Re: No nie wiem Autor: ~Miks [5.173.105.*]
    No i co facet? Gdzie ta podaż na poziomie 18 groszy? Ekspert od 7 boleści...
  • Re: No nie wiem Autor: ~Kubek [83.80.227.*]
    A jak Miks
  • Re: No nie wiem Autor: ~statut [51.158.108.*]
    Widzę, że jesteście krótko tutaj dlatego całkowicie rozumiem Wasze spostrzeżenia.

Odpowiedzią na Wasze wątpliwości jest zupełnie gdzieś indziej, dam tylko wskazówki:
    - statut spółki
    - historia powstania spółki
    - powiązania osób (właściciele)

Dziękuje.
  • Re: No nie wiem Autor: ~xde [91.189.61.*]
    Robił ktoś tutaj jakąś orientacyjną choćby wycenę?
  • Re: No nie wiem Autor: ~Miks [5.173.179.*]
    No to napisz jakie masz przemyślenia. I co konkretnie może wynikać z obecności tych ludzi co są w spółce.
  • Re: No nie wiem Autor: ~Pylong [5.173.252.*]
    Do końca miesiąca całe stany magazynowe zostaną wyczyszczone, raport za 2 kw zaskoczy wszystkich
[x]
JRCGROUP -1,43% 1,38 2026-04-08 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.