Mam kilka lat DomDev, i nie mam problemu dywidendy, w tym czasie kurs wzrósł o ok 90%. Nie jest to spółka cowidowa, ale poważna dobrze prowadzona spółka deweloperska. Przy nadchodzącej inflacji, rynek firm budowlanych będzie się nadal dynamicznie rozwijał. Ja dywidendę traktuje jako coroczne, odsetki od dobrej lokaty. To dla mnie inwestycja LT. W innych wątkach dotyczących DomDev pisałem, wystarczy poczytać.
Oczekiwałem tylko potwierdzenia, a nie wykładu na temat inwestowania, Twój komentarz, który zawarłeś, zajął Ci więcej czasu i wysiłku intelektualnego niż sama odpowiedź na moje pytanie..... ale dzięki za "dobre słowo i radę" - przecież to takie polskie.... Miłego dnia
Takie, polskie to inwestowanie bez jakiegokolwiek przygotowania, bo pewnie wczoraj przeczytałeś , że jest dywidenda..... Wiesz w wypadku Asbisu był problem z dywidendą w PLN, czy USD, ale w wypadku Domdev, wszystko jasne. Pojawiasz się i zadajesz pytania na takim poziomie. Troche wysiłku w samokształcenie nic nie kosztuje.
Podobno nie chciało Ci się rozpisywać na ten temat, a mielisz temat zamiast dać temu spokój. Najwyraźniej lubisz innych pouczać, oceniać - niczym "Guru" inwestycyjne. Życzę samych udanych inwestycji.
Liczyłem, liczyłem w jestem PEWIEN, że kurs początkowy będzie na poziomie 142,20zł, o 8,30 A potem o godz. 9.00, .... to zostawię dla siebie. widzę , że wielu jest doskonale zorientowanych.
Dnia 2021-06-18 o godz. 04:45 ~mm napisał(a): > ta litera Y na I w niewiarygodny zmieniona specjalnie? ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- dziękuje za zwrócenie uwagi na błąd. no i gratuluję, mnie o 4 rano by się nie chciało......
Dnia 2021-06-18 o godz. 10:07 ~mm napisał(a): > spory obrót jest ________________________________________________________________________________________________________ Przecież to normalne, cześć inwestorów realizuje zyski+ dywidenda. Nowi wchodzą na tym poziomie wierząc w następne dobre okresy. Ta spółka (moim zdaniem), wymaga cierpliwości, i pewnego doświadczenia. Tyle.
Dnia 2021-06-18 o godz. 09:30 ~Qark napisał(a): > Jasne, zarobione na dywidendzie i jeszcze spory bonus na kursie. Do zobaczenia za rok ;) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Właśnie, takie posty lubię. Prosto i na temat. Myślę, że przyszła dywidenda będzie o 20% wyższa.