1 czerwca 2021 roku Akcjonariusze Marvipol Development zdecydowali o wypłacie 39,57 mln zł dywidendy (0,95 zł brutto na akcję) za 2020 rok. Dzień prawa do dywidendy ustalono na 10 czerwca, zaś jej wypłatę na 18 czerwca 2021 r.
D+ 2 rozliczenie sprzedaży z opóźnieniem w KDPW masz je na rachunku jeszcze do jutra ipomimo wczorajszej sprzedaży i dostajesz dywidendę kupisz dzisiaj masz je w KDPW 11 czerwca .Spada bo inwestorów nie zachwyciła cena zakupu działki 10 arów czyli 33 m na 33 m za 12 mln dom jednorodzinny można tym postawić
10 arów to 1000 m2 (czyli 50x20 m), typowe bloki na Ursynowie, średnio 8-12 pięter, do tego usługi na parterze i garaże podziemnie -3 poziomy. W mojej ocenie jak na tę lokalizację to cena adekwatna do rynku.
January masz rację bo 50 na 20 m to 1000 M2 a ja podałem 33 m na 33 m a to jest już 1089 M2 to ja przesadziłem Problemem jest to że zgodnie z treścią paragrafu 12 rozporządzenia budynek na działce budowlanej należy sytuować od granicy tej działki w odległości nie mniejszej niż 4 metry w przypadku budynku zwróconego ścianą z oknami lub drzwiami w stronę tej granicy bądź 3 metry w przypadku budynku zwróconego ścianą bez okien i drzwi w ...Więc mamy już na tej działce max blok o rozmiarach 13 m na 43 m .
Ciekawe czy ta działka 10a nie graniczy z jakąś inną działką budowlaną Marvipolu.. wtedy to mogło by mieć sens by zwiększyć ilość mieszkań lub wogóle umożliwić budowę na tych działkach... szkoda że nie było więcej informacji w tym komunikacie
Nie znam zapisów miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego ale jeśli jest to działka w mieście to na 99%dopuszczalna będzie zabudowa w granicy dzialkiczyli można zabudować 100% pomnożone przez ilość dopuszczalnych kondygnacji.Sam zajmuje się mała deweloperka i z tej powierzchni działki można wycisnąć nawet 10-15 tys PUMu czyli cena 1m2 dzialki w cenie metra kwadratowego mieszkania jest poniżej 1tys.Jak ma Warszawę to bardzo mało.
Ludzie! Co się tak uwzięliście na tę działkę? Spada, bo bardzo urosło - pod wyniki i dywidendę. Pokisi się trochę w okolicach 9-10pln i znowu do góry pod wyniki za Q2 - a te mogą być wyśmienite! Ta działka to pikuś przy tych magazynach co stawiają! A i tak jak tam wsadzą 12pięter, po 5mieszkań na każdym to już jest 60 mieszkań.