• na trzeźwo Autor: ~Pyrakles [89.174.231.*]
    Witam, ktoś w stanie rzeczowo kilka zdań napisać o obecnej sytuacji wokół spółki?? Matiz? Tomala?
  • Re: na trzeźwo Autor: ~Janus [212.180.229.*]
    Też nie rozumiem tej sytuacji. Stachura odchodzi z zarządu i na dodatek kupuje CAC PV. Cena sugeruje że 20MW elektrowni zostało rozliczone do czerwca.
  • Re: na trzeźwo Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    Tak też myślę, wypłacona dywidenda i wyciągnięcie z ładu korporacyjnego w celu połączenia spółek w jedną (nie można było połączyć póki CAC PV był, bo 10% nie należało do Novavis SA)
    W piątek po sesji coś tam powinno się znaleźć w raporcie miesięcznym
    Generalnie Stachura jest w większości właścicielem Novavis SĄ i nie ma interesu w kiwaniu akcjonariatu bo tutaj za wiele go nie ma. Free float poniżej 20%.
  • Re: na trzeźwo Autor: ~Janus [212.180.229.*]
    Zastanawiam się czy nie chodzi o połączenie NVG z CAC PV. Nie wiem tylko czy kolejnym krokiem bedzie połączenie NVG z NVV
  • Re: na trzeźwo Autor: ~Bufet [185.147.69.*]
    Moim zdaniem te 1.62 mln to w wiekszosci naleznosci za ostatnia farme z 20 mw. Reszte juz rozliczyli. Oczywiscie to tylko moj domysl.

Z drugiej strony scenariusz dokapitalizowania spolek zaleznych ulegl dezaktualizacji poniewaz ostatecznie bedzie tylko jedna spolka Voolt.
  • Re: na trzeźwo Autor: ~MatriX [31.0.88.*]
    Ostatecznie będzie kedenbankrut. Stahóra robi tylko i wyłącznie kiwanie akcjonariatu. Tylko na tym zarabia. Kosi Wasze pieniądze
    Buahahaha
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.43.171.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: na trzeźwo Autor: ~Bartek [46.134.64.*]
    Zapomniał włączyć proxy
  • Na tym forum już nic się nie opłaca Autor: ~rtomala [94.31.99.*]
    To moje zdanie wszystko tu zostało zaorane więc mogą się cieszyć ci co im ta sytuacja odpowiada
  • Dodam Autor: ~rtomala [94.31.99.*]
    Jeszcze ,że o rozjechaniu dróg Żaka i Stachury pisałem rok temu jak widać wszystko idzie w tym kierunku mimo wszystko ,że pakiet kontrolny należy do NVG
  • Re: Dodam Autor: ~Wielolinkowiec [31.0.88.*]
    Ja tez pisałem już rok temu ze NVV to balon i wydmuszka. Ale nikt mi nie wierzył… Stahóra to tylko kłopoty
  • Re: na trzeźwo Autor: ~buhahahaha [178.212.155.*]
    Dnia 2021-06-08 o godz. 19:28 ~Bartek napisał(a):
    > Generalnie Stachura jest w większości właścicielem Novavis SĄ i nie ma interesu w kiwaniu akcjonariatu bo tutaj za wiele go nie ma. Free float poniżej 20%.

Bartusia, ty na pewno jesteś trzeźwa ??

Buhahahahaha Ubaw po pachy
  • Re: na trzeźwo - Czy aby na pewno ? Autor: ~Matrix [178.212.155.*]
    Dnia 2021-06-08 o godz. 19:28 ~Bartek napisał(a):
    > Generalnie Stachura jest w większości właścicielem Novavis SĄ i nie ma interesu w kiwaniu akcjonariatu bo tutaj za wiele go nie ma. Free float poniżej 20%.

Buhahahahahaha alem mam ubaw !!
    A skąd taką informacje wziąłeś ? matiza ci to powiedziała czy może taomala Buhahahahaha

Ale inwestory świadome ... buhahahahahaha
  • Re: na trzeźwo - Czy aby na pewno ? Autor: ~Bartek [185.34.238.*]
    No nic, pseudo biznesmenie z Krosna, żeby udowodnić Ci jak wątpliwy jest twój intelekt.

Stachura posiada prawie 66% akcji (nie ponad, żeby nie wchodzić w wezwania) NVG. Tym samym kontroluje spółkę, która jest w 56% właścicielem NVV (Voolt) oraz posiada jako Marshall 19% akcji. Co przekłada się na kontrolę pośrednio i bezpośrednio około 75% udziałów NVV.

Więcej z Tobą dyskusji nie podejmuję. Dobrej nocy, a Matrixom pracowitej nocy.
  • Re: na trzeźwo - Czy aby na pewno ? Autor: ~Matrix [178.212.155.*]
    żenujący poziom wiedzy, szkoda nawet dyskutować,
    Zapytam tylko, ile % akcji nvv posiada bvg ? Dla ułatwienia podam, że 56,76%
    Ale pamiętajcie i cieszcie się tym, następny raport będzie lepszy, nawet bez cac pv buhahahahaha
    Ubaw po pachy

[x]
VOOLT -2,06% 1,90 2026-05-19 16:34:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.