0.5 mln szt prognozowanej sprzedaży w 1 rok a do tego dojdzie jeszcze wersja pudełkowa a kurs spada i to przy tej śladowej kapitalizacji - nie kumam o co chodzi - liczyli na więcej?
ja to bym na ten moment wiele nie prognozował na linii zapowiedzi a kurs, bo ciągle ilosc transakcji i wolumeny są raczej małe. z tego nie ma jak wróżyć nawet. moze być i docisk jak i wystrzał..
ja nie wiem serio..gdzie są "obietnice" ? bo jak na moje oko, to są prognozy. Jak sie robi gry to takich badań sie troche robi zeby wiedziec czy w ogóle ma to sens czy nie, poza tym pewnie kazda z zaiwestowanych stron tego wymaga. Temat monetyzowania znanych ipr jest trudny wbrew pozorom. Zobacz że największe hity gamingowe jednak mają swoje własne skonstruowane postacie..no może poza jakimś wiedzminem..albo indiana jones em w latach 90 tych :P Ja też myślałem że jak będą mieli postać z kreskówki to już własciwie wystarczy i pozamiatane..a w realu to z tym trudniej niż z jakimś nomame characters. Trochę można o tym poczytać. Ale jak się raz uda, to będą trzaskać następne.
East Value Research też zrobiło prognozę/ rekomendację w oparciu o rynek, nie?
Jak podają przekoloryzowane dane wejściowe to prognoza się nie sprawdza. A podają. Za rok będziesz mógł sobie tej prognozy użyć tak jak dziś tej poprzedniej.
A jak uważasz, że to taka okazja życia to dobieraj zamiast naganiać
Czytaj ze zrozumieniem co ? gdzie ja "naganiam " ? mam te akcje i tak - chciałbym żeby były droższe niż je kupiłem...to dziwne ? To i tak nie są najbardziej egzotyczne papiery jakie mam więc może dlatego czuję luz tutaj
no ale o czym mowa w ogóle ? podbić kurs ? :P ktoś w takim razie zszedł z potężnej pozycji..może całe 50 tys akcji. ho ho ho. to chyba łoren bafet. Tu się NIC nie dzieje cały czas. Jak tego nie widzisz to możesz pisać każdą bzdurę na forum - na zdrowie
Dokładnie, zupełnie nic się nie dzieje i nic nie wskazuje aby cis się zmieniło.
Obiecują jak zwykle, w zeszłym roku było zaplanowanych kilkanaście premier, nie doszły do skutku, jest strata. Spółka stoi na prognozach, rekomendacjach i ułańskiej fantazji złotoustego zarządu.
jak masz akcje to sie zapisz na walne i idz im pociśnij..albo moze masz pomysł co mogą zrobić żeby było lepiej..może ktos cie posłucha. No chyba że akcji nie masz i tak dla sportu i z troski tu piszesz.
co ja ? akcje mam. na walne ? rozważam, tylko nie wiem co tam będę robił. specjalnie wielkich pomysłów w temacie nie mam. Nie mam ochoty na nikogo ryja drzeć, bo wolałbym żeby jednak wydali gre która się dobrze sprzeda. Z "genialnych" pomysłów to fajnie, jakby mieli jakiegoś gamingowego wymiatacza z naszego rynku w teamie bo pewnie by się rozniosło troszke po branżowych mediach. Ale i tak liczy się produkt....patrz jak cd projekt przewalili z cyberpunkiem. teraz zatrudniają nowych ludzi zeby dalej to naprawiali. rytyjski inwestor rząda wymiany zarządu :) spieprzyć można każdego hiciora w najlepszej firmie, więc po prosu zostaje trzymać kciuki.
Ano trzymam. A gadanie "disneya zmarnowali" to "fart in the wind" ..nic nie wnosi, nic nie znaczy, bo nic nie wiesz jak widać. Masz jakiś pomysł to wal, bo zlewy wywalać to umie każdy. Zresztą akcji nie posiadasz więc o co ci chodzi to nie wiem.
Fart in the wind to kupne prognozy
Kursotwórczy pierd
Pamiętam że pisałeś o wchodzeniu za 2 zeta dawno temu, toś żelazny akcjonariat, może i betonowy.
Śmiało weź więcej - w końcu inwestycja życia hehehe :)))))
no i proszę jak widać o co chodzi . Nie odpowiesz czy masz te akcje, bo wiadomo, że nie masz, czyli po prostu trolujesz. To czy ja będę kupował i po ile to już moja sprawa.
Trochę się zgadzam.
Jest dwóch inwestorów, tak?
Jeden po 12zł?
Drugi po 3,64zł?
Zapewne inwestor sprawdziły zarząd, due diligence itd...zapewne nie chcą czekać następny rok na obietnicę
Ten inwestor, co do jednej kieszeni wkłada a drugą w tym samym czasie drenuje? Jeśli to dla Ciebie argument żeby brać, to bierz i ciesz się, że tanio.
Ta prognoza niw wnosi NIC poza informacją, że zarząd próbuje podbić kurs
Mortimer- nie zgadłeś, nie widzę powodu by się tobie tłumaczyć czy legitymować i już, zagadka rozwikłana.
A infa kursotwórcze i sztuczne podbitki pod obiecanki to w tej spółce standard. Starczy spojrzeć na zmiany kursu w szerszej perspektywie czasowej. Wielu już wisi.
Kolesie nic nie robią, tylko palą, 3,5 mln straty za 2020.
A jak tam twa dywidenda Mortimer?? Tak się cieszyłeś z uchwały :))))
Miałem już nic nie pisać, bo nie warto. Ktoś kto myślał że zrobi interes życia miał rację, ale jest pewien drobny szkopół: firma potrzebuje kasy na wydanie gry - z tym się zgodziłem kupiłem akcje. Firma ma mieć pomysł i siły by ten pomysł zrealizować - 1 jest chociaż się to też zmieniło co do drugiego nie wiem czy mają czym to zrobić zakładam że tak - skoro mają kasę żeby zarząd utrzymywać