Walne zgromadzenie się zbliża,a w obiegu akcje mają jedynie fundusze i drobnica. Cała reszta akcji większościowego akcjonariusza jest zdeponowana na sprzedaż. Przed walnym zgromadzeniem może zatem nastąpić gwałtowny wzrost kursu akcji. Zwłaszcza,że wzrost ten jest w interesie funduszy. A wywindowanie kursu akcji przed przejęciem zakładów da funduszom lepszą cenę do negocjacji.
Wszystko idzie tak jak napisałem poprzednio. Do walnego zostało nie dużo czasu. Około 8 sesji by zarejestrować akcje. Dzisiaj powinniśmy przebić 3,5 a w przyszłym być na poziomie powyżej 4. Tak,aby osiągnąć przewidywaną cenę 5/6.
Coś nie bardzo chce przed walnym rosnąć. Czyż bym się mylił co do wzrostów? Może dopiero po przejęciu kurs ruszy. Został ostatni tydzień na wykupienie. Sądzę,że dużo się wydarzy zaraz po walnym zgromadzeniu. Turcy zapoznają się z pełnym sprawozdaniem i wtedy przejmą cały ten większościowy pakiet. Ciekawe tylko po ile?
Dane które sobie wyliczyłem na podstawie informacji z komunikatu spółki oraz z sprawozdania 1Q 2021 dają mi jakieś 90 milionów za 100% kapitalizacji. Oczywiście jest kwestia korekt na dług netto, kapitał obrotowy i kurs EUR, ale to pewnie kwestia 85-95 mln zł.
Dzis przy 3,20 mrkt cap na ok 82 mln zł, wiec pewnie 3,50 to cena dla inwestora, a moze jest opcja gry funduszy pod 4-4,50 zł. Nie sądzę, że Turcy dadzą radę wykupić fundusze poniżej tej wyceny.
Wiecej to pewnie cos dla bardziej cierpliwych, ale ja tu czekalem tyle lat, zę jeszcze trochę mogę;)