• To jest jakiś dramat Autor: ~nieznany [79.162.216.*]
    Straciłem wiarę w tę spółkę bo insiderzy najwyraźniej już też. Tam się nic nie dzieje i w kółko te same banialuki. Prezes obiecał, że sprzedadzą zaraz 5 kolejnych drukarek, a nawet tego nie zrobili. Już nawet nie owijał w bawełne że zaraz komercjalizacja tylko powiedział ze w dalszej bliżej nie określonej przyszłości. Obcięli zatrudnienie, kogoś tam tylko szukają do rozliczania przejadanych dotacji z NCBiR żeby na pensje było i pozory "przełomowych" badań. Dziwny exit Leonarto VC bez informacji, handel pakietowy po cenie 66zł. To już początek końca.
  • Re: To jest jakiś dramat Autor: ~hsh [83.22.39.*]
    pewnie sprzedają pracownicy po fantastycznym programie motywacyjnym
  • Re: To jest jakiś dramat Autor: ~Robs [37.248.200.*]
    Bzdury pleciesz. Spółka cały czas inwestuje i rozwija swój projekt. Każda dotacja i grant to dodatkowe środki które powiększają wartość spółki. Jak przyjdzie dobry news i odpali nie bedzisz miał czasu aby już nabyć akcje. Sprzedają Ci co liczyli na szybkie zyski i tyle.
  • Re: To jest jakiś dramat Autor: ~nieznany [79.162.216.*]
    Co to dla Ciebie znaczą szybkie zyski? miesiąc, kwartał, rok dwa, trzy czy cztery a może dekada ? Spółka obcina zatrudnienie, opowiada historyjki o "oddziale" w USA, który nie funkcjonuje o partnerach w Azji, którzy nic poza umieszczeniem w internetowym sklepie kilku tuszy nie robią, o sprzedaży 5 drukarek do której jak na razie nie doszło. Chwalą się przychodem kwartalnym w wysokości 65tyś zł czyli mniej niż rozkładany na rogu warzywniak. Nic nie warte nagrody i wyróżnienia na wirtualnych konferencjach i targach. (Ciekawe ile kosztowało ich uzyskanie?) Sama ściema, jak w czasach boomu w kompanie daleko wschodnie itp. Gdzie efekty? Gdzie konkrety? Trzymaj te akcje dalej to zobaczysz ile będą warte. Powodzenia
  • Re: To jest jakiś dramat Autor: ~ds [194.36.19.*]
    to chyba nie moja bajka.... kasą trzeba obracać i zarabiać a nie kisić... i liczyć straty...
  • Re: To jest jakiś dramat Autor: ~polka [78.60.68.*]
    ja mam szklaną kulę i znam przyszłość, a ty uważasz, że jest kicha i sprzedajesz.
  • Re: To jest jakiś dramat Autor: ~Hmm [37.47.119.*]
    Fajnie, tylko kiedy skończą sypać jak dziś?
  • Re: To jest jakiś dramat Autor: ~polka [78.60.68.*]
    Mój model szklanej kuli nie jest taki precyzyjny, niestety, ale tak serio, zawsze możesz sprzedać, jest tyle okazji na bananowej ;)
  • Re: To jest jakiś dramat Autor: ~ehhh [83.22.39.*]
    to jest jednak dno....
    narobili hałasu przez miesiąc jacy to nie są wspaniali i nagle cisza i wywalanie akcji dalej trwa, no super
    Dokładnie to już równia pochyła. Zostało im kasy na 6 miesięcy. Deklarują, że do początku 2022. Nic się nie dzieje, gadanie gadanie i gadanie. Ktoś wywala na każdy możliwy sposób. Stawiam na Pankiewicza, bo już wykonał dziwny ruch z "przepisaniem" akcji z Leonarto VC na swoją inną spółeczkę przy okazji zmniejszając stan posiadania bez informacji publicznej. Kombinowanie insiderów, którzy znają sytuację lepiej od nas.
    też go obstawiam, pewnie kasa potrzebna.... dziwi mnie tylko ze ktos i tak kupuje. Swoja droga ciekawe do ilu chca zejsc, bo patrzac na obroty i pakietowke, to juz powinno byc info o przekroczeniu progów. Albo to po prostu przerzucanie z wora z do wora... nie wiem, straciłem do nich zaufanie
    Jak to kto kupuje. Automaty czyli ci co inwestują w indeksy i na nic nie patrzą. Np. ETF etc.
  • Re: To jest jakiś dramat Autor: ~xxx [194.36.19.*]
    tez wywaliłem.... szkoda czasu , wszedłem w podobny temat w spółkę mode tam ma być niedługo przejęcie przez https://sygnis.pl/ a MODE teraz to około 2 zł za akcje.... sygnis to pionier w nowych technologiach druku....

[x]
XTPL 1,84% 71,80 2025-10-08 16:48:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.