gdybym wiedział to bym nie pytał. sytuacja niezbyt pozytywna. dobre wyniki były i są pretekstem do wywalania. ktos jakby celowo trzyma kurs nie pozwalajac na wzrosty. tak to widzę jesli masz inne zdanie , oświeć mnie ciemnego
Kurs jest OK.Popatrz na wykres .Kurs po odcięciu zamknął lukę!To jest b. pozytywny aspekt na IRL. NIGDY TAK NIE BYŁO!Poza tym patrz na obroty !Są duże.Tutaj takie obroty jak na dziennym były trzy cztery lata temu na tygodniowym. Poza tym.Spółka jest solidna/ Płaci wysokie dywidendy ,kurs jest ADEKWATNY DO SYTUACJI!
Orion to nie jest żaden zarząd czy członek zarządu . Jonas Garbaravicius jest głównie inwestorem . POWIAZANY JEST Z TYM FUNDUSZEM AKTUALNIE PZREZ BRATA KTÓREMU ODSTĄPIL SWOJE UDZIAŁY. .Pozbył sie 95 % posiadanych akcji IRL prawdopodobnie dlatego że zmienił swój profil biznesu i od jakiegoś czasu skupuje obiekty które przebudowuje na lokale mieszkalne ,najpierw w Londynie ,teraz wrócił do Litwy . i tam kontynuuje swój nowy biznes . Ponieważ pozbył sie akcji (aktualnie ma 5 tyś ) ,pewnie przestanie być w Członekiem Rady Nadzorczej ,chyba że istnieja jeszcze inne powiazania ,których nie znam .
Tak, dobre pytanie. Tutaj na forum pytałem o to - i otrzymałem odpowiedź że okno jest. Jak zapytałem o ramy czasowe tego okna - odpowiedz była słabo konkretna. Że po nowym roku do ZWZ albo jakoś tak. I że to w regulaminie zarządu zapisane. Bzdury tu ludzie piszą i to jeszcze chyba sami w te bzdury wierzą :)
Tęskno mi do czasów kiedy było na tym forum pusto.
Nie wiesz nic o spółce, nie analizowałeś- sprzedaj i to szybko.
Kurs odwiedzi na pół roku cenę 12zl to się zalamiesz.
Dnia 2021-06-07 o godz. 09:10 ~Wiatr napisał(a): > Tęskno mi do czasów kiedy było na tym forum pusto. > > Nie wiesz nic o spółce, nie analizowałeś- sprzedaj i to szybko. > > Kurs odwiedzi na pół roku cenę 12zl to się zalamiesz.
Jak ci tęskno za ciszą to nie zaglądaj na forum. A jak uczestniczysz w dyskusji to odpowiedź na pytanie: czy osoby piszące na tym forum o "oknie" pisały bzdury? Może uregulowania prawne były zawarte w regulaminie czy statucie było ale zostało anulowane lub zmienione?
Pamiętam jak kilka lat temu ciężko było tu sprzedać 1k akcji. Teraz widzę wielki pozytyw w płynności notowań. Patrząc na pełny arkusz zleceń to nie widzę żadnych niepokojących sygnałów 35k na kupno i 29k na sprzedaż. Tu będzie za kilka dni powyżej 21zł
W arkuszu nie zobaczysz... tego co ważne.
Ja do wystawienia zlecenia sprzedaży akceptujacej cenę kupna potrzebuje trzech sekund.
A jeszcze mniej sekund moje zlecenie będzie w "arkuszu".
na 6 osttnich ESPI 5 dotyczy sprzedaży akcji przez osoby powiązane, a jedno utracenia z tego tytulu prawa glosu. jak dla Ciebie wyglada to dobrze to nie mam pytan. Kurs rzeczywiscie odbil po odcieciu, ale ma duze klopoty by utrzymac 20 nie mowiąc o 21. Osuwa sie w czym zdecydowanie pomaga dystrybbucja akcji przez osoby zwiazane ze spolka. Sama spółka solidna jednak niepokoją mnie te ESPI