Do następnego raportu okresowego zostało trochę czasu. Spodziewamy się b. dobrych wyników, na co wskazują niektóre dane i informacje zawarte w raporcie za I kwartał. Pozostało tylko spokojnie i systematycznie zbierać z rynku akcje Orła.
Bez zgody PZU nic nie zrobią. Nie zdejmą akcji z giełdy, bo PZU ma 15 % akcji, a do delistingu trzeba mieć 90 % głosów na WZA, do przymusowego wykupu 95 % głosów.
Jednym słowem wojna o władzę i kasę w sejfie firmowym rozpoczęta. Ja czekam na 50-60 zł do końca roku. Nie spieszy mi się - raz w miesiącu dobieram pakiecik. Jak każdy z małych inwestorów zrobi podobnie kurs będzie leciał w kosmos.
Przypomnę wam o Polenergii gdzie dwa razy nie udało się wezwanie. Kurs spółki wybił się jak oficjalnie fundusze powiedziały że jest za tanio. Czekam na drugą próbę skupu tutaj i brak odzewu inwestorów. Wtedy witamy serdecznie 100zł
Jakby jeszcze zawitała hossa na recykling byłoby super. Taki niski free float to woda na młyn dla wszystkich optymistów. W wibrocie poza fundami jest około 800tys akcji. Ja mam 1000szt. Jeszcze 1000 takich nowych ok inwestorów i nie będzie ofert po prawej.