Jeszcze 0,75 dywidendy wpadnie, ale może ktoś podpowiedzieć, dlaczego firma zamyka skup? Kupili jakieś ochłapy i 9 baniek z kapitałów na skup idzie na zapasowy - jakaś inwestycja na oku i ta kasa się przyda?
Jeśli dobrze pamiętamy poprzednie uchwały dot. skupu akcji własnych w celu ich umorzenia :,to miały one spowodować wzrost kursu akcji do wartości godziwej ( 30zł ,35 zł 40 zł , 46 zł???......) , tego celu spółka nie osiągnęła , jednak ok 20 mln ?????? już wydała na ten cel ,bo to już dwa lata ten jazz.. trwa , a inwestorzy spekulacyjni się cieszą , gdyż to właśnie oni przechwycili te pieniądze. Co wobec tego może zrobić inwestor z kręgu spółki pracowniczej, myślę że nie powinien ufać dalej spatalogizowanej , skorumpowanej grupie zarządzającej , ponieważ może stracić swoje niezbyt duże pieniądze??????
Nie da się zostawić ich przy korycie : niektórzy z nich patrz "dziedziczka" nieświadoma i ten , który ubiera się w zbyt ciepłe ubiory "ekonomista z bożej łaski" to oni nawet prawdy nie kumają problemów firmy w które je sami wprowadzili nie znając tak do końca ekonomii realnej, i odpowiedzialności własnego kapitału Myślę że prawda gospodarki rynkowej potwierdzi " odpowiadasz za straty" własnym kapitałem , myślę ,że to jest mementum dla akcjonariuszy spółki pracowniczej!!!!!!!!