po co przejmowali tą spółkę, jak nie ma żadnych komunikatów? ,,,,,,,mogliby wybić kurs na dziesiątki a nie tylko jedności, a przerzucają między sobą i powoli uwalają kurs ! ,,,,,nie ma co tu siedzieć, będzie dużo niżej !
dokładnie: NIC NIE ROBIĄ - nie zmienili wpisu w KRS, nie wpisali nowej nazwy. Nawet nie ma takiego wniosku. Wystarczy zadzwonić do KRS - Sądu - mieli "wnieść aktywa" jakieś już gotowe gry - nic nie robią - nie wiadomo, po co przejęli tą spółkę. Choć jak mieli do wyrzucenia trochę forsy i to zrobili : ich sprawa !
to trolle, ich zadaniem jest maksymalnie zwalić kurs i wyzbierać te jakże obrzydliwe akcje spółki która nie robi absolutnie nic, ot tacy ekcentryczni kolekcjonerzy "nic nie wartego papiera" :)
Może i trole ale mają rację. Mogliby podawać jakiekolwiek dobre wiadomości żeby utrzymać kurs na wyższym poziomie. Kurs który od kilku miesięcy ciągle spada ma byc forma płatności jest mało zachęcający chociażby dla zespołów które chcą pozyskać.
Dnia 2021-06-03 o godz. 10:12 ~Bob napisał(a): > .... Kurs który od kilku miesięcy ciągle spada ma byc forma płatności jest mało zachęcający chociażby dla zespołów które chcą pozyskać.
dokładnie ! po co mi akcje jakieś spółki, do której mam wnieść "projekt deweloperski" i dostać akcje tej spółki jak patrzę na notowania spółki i widzę, że w 3 miesiące spadła z 8 zł na 3,6 zł ?
po to by zespół wiedział że wszystko zależy od jego pracy i pracy podobnych zespołów, niebawem pewnie dadzą info że mają już kilkanaście zespołów, infa o kolejnych grach w fazie przygotowań i ruszy "drugi Playway", ruszy dokładnie w momencie w którym powinno. To właśnie sprawia że ta spółka doskonale rokuje i będzie stopniowo trwale rosnąć, a nie pajacowanie kursem jak w wirtualnych spółkach poprzedniego włodarza. Dlatego trzymam akcję i dokupuję na przyszłe lata, spekulować w skali jednego miesiąca może tylko spekuła co się umawia na chwilowe zwlanie lub podbijanie kursu.
otóż tuzie inwestycji powyżej, w tej branży postrzeganie potencjalnych , nazwijmy to "pracowników" jako wyrobników, jest wielkim błędem, rozumiem, że zależy Tobie jak i innym by w skład tej firmy wchodziły najlepsze zespoły z najlepszymi projektami, a takie trzeba mocno zachęcić, a nie tylko wymagać pracy wyrobniczej, bo jak nie to pójdą do konkurencji za konkretna pieniądze, a nie za jakieś szmatławe groszowe akcje, .... chyba jaśniej się nie da ! i giełda nie polega tylko na inwestowaniu, ale i na spekulowaniu ( czego również nie jestem zwolennikiem), ale to poprawia obroty i ogólne zainteresowanie spółką większego kapitału, bo tylko tam taki zawita ......... powtórzę, nie robią nic od długiego czasu , nie wiem jaka jest tego przyczyna i nie jestem żadnym trolem , stwierdzam fakt !
Jako że nie są to wyrobnicy jak bardo dobrze zauważyłeś nie będą podniecać się skokami kursu bez widocznych owoców swojej pracy. Spółka działa i przygotowuje twardy grunt pod inwestycje, takie działania jeszcze spekuła może próbować podważać dołując kurs by skupić po taniości (bo po co by tu innego tkwili), ale efektu udanego projektu już w żaden sposób nie podważy. W przyszłości liczę na normalny rozwój który da ze 30zł na akcji, łechtając się przy tym że któraś z gier może wybić się grubo ponad przeciętną i przyciągnie tłumy graczy i inwestorów, a takie produkcje są w stanie robić właśnie młodzi gniewni ze wsparciem starych wyjadaczy.