• Wyższa wycena Autor: ~Skit [89.64.42.*]
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/39433008,east-value-research-podniosl-cene-docelowa-pgs-software-do-23-70-zl-za-akcje
  • Re: Wyższa wycena Autor: ~ajm [94.42.122.*]
    słaby forecast

Na 100% będzie więcej przychodu niż 159m
    Realnie będzie 180-190m, za sam 1 kwartał mieli 43m po polroczu pewnie bedzie 90 baniek, więc szybko się okaze ze te 159m jest smiesznie niskie

Realnie to PGS zrobi w tym roku 185 baniek przychodu i 40m EBITDy, a wtedy to nie wiem ile Adrianowi excel pokaże, że to jest warte... pewnie ze 35 zł za akcje
  • Re: Wyższa wycena Autor: ~niesf [188.117.151.*]
    nie będę się kłucił, niech będzie 35zł :)
    ale pamiętaj, że w tej spółce okres wakacyjny i świąteczny na ogół jest słabszy
  • Re: Wyższa wycena Autor: ~pp [31.178.214.*]
    Na ogół jest bo urlopy, a firma żyje z marży za pracownika, pracownik idzie na urlop - klient nie płaci. Nie mniej czekam też na te 35.
    Co ciekawe przez tyle lat wycena/rekomendacja skakała w tą czy w tamtą i średnio kurs za nią podążał często będąc znacznie niżej dziwi więc fakt, że teraz leci w górę ale to dobrze.
  • Re: Wyższa wycena Autor: ~quercus [80.51.178.*]
    ładnie, ładnie naganiacie na spadki
    Ja tam nie naganiam mam akcje Pgsu od lat i ładną dywidendę wypłacają. teraz jest historyczna górka i cóż podjechało to i korekta wjeżdża. tak czy siak pozytywny szok przeżyłem jak zobaczyłem 19 a w zeszłym roku latało 8-9 z tego co pamiętam.
  • Re: Wyższa wycena Autor: ~quercus [80.51.178.*]
    kolego, w zeszłym roku, dziesiątki spółek było w podobnej sytuacji, teraz biją rekordy i dalej rosną
  • Re: Wyższa wycena Autor: ~niesf [85.89.175.*]
    chyba jesteś na tej spółce pierwszy dzień :)
    ja tak jak kolega wyżej od kilku lat tu siedzę (dlatego napisałem że 35zł jak najbardziej mi pasuje :))
    przypomniałem tylko że drugie półrocze niekoniecznie będzie tak samo dobre jak pierwsze, właśnie ze względu na urlopy, dni wolne (święta) - tak było co roku, i w raportach zawsze też o tym wspominają
    nie szacowałbym więc że jak pierwszy kwartał 43m to cały rok będzie 180-190m (oczywiście nie mowie ze tak nie moze byc, ale po prostu jest to mało prawdopodobne)
    Od 6 lat mam akcje i górki dolinki niejedne widziałem.
    Pgs w tym roku 16 lat kończy na linkedinie niezłe parcie na rekrutacje i wychodzenie do świata, do tego ciągła rekrutacja, covid im nie straszny był aż tak bardzo. Generalnie miodzio spółka więc ogółem cieszy mnie ta inwestycja kapitału.
  • Re: Wyższa wycena Autor: ~sth [37.190.157.*]
    Ja też PGS od 5lat - górki dołki nie straszne...mocna spółka, dywidenda, ciągły rozwój, a teraz jeszcze sprzyjające otoczenie makro.
    Bezpieczna lokata kapitału.
    Zrobiłem błąd bo na covid skróciłem się o połowę aby mieć na "spekulacje".....mogłem nic nie robić i wyszłoby na to samo...ale tak to jest, każdemu się spieszy do sianka :)
  • Re: Wyższa wycena Autor: ~pablopablo [31.178.214.*]
    Coś w tym jest, ja podobnie jakieś głupie ruchy wykonałem a trzeba było nic nie robić tylko dobierać na dołkach spółki, które się posiadało. No ale cóż takie eldorado już raczej nie wróci.
  • Re: Wyższa wycena Autor: ~Pakman [212.160.172.*]
    Też tak zrobiłem :P Chyba dużo osób miało taki pomysł i dlatego tak zleciało swego czasu ale teraz wszyscy wracają i to pewnie też ciągnie kurs w górę.
  • Re: Wyższa wycena Autor: ~Skit [89.64.42.*]
    Przyznam, że mnie też nieco zaskoczyło takie podbicie, ale w sumie teoria mówi, że po mocnej konsolidacji - powinien nastąpić mocny ruch w kierunku wybicia :) Aktualnie jednak po takim rajdzie nie obrażę się za 1-3 mies oddechu na wykresie, jakąś przyjemną formację kontynuacji jako przystanek na wyższe poziomy. Także posiadam ich od kilku lat i zapewne potrzymam w celu zbierania dywidendy, a co wpadnie powyżej - działa tylko na plus.
[x]
PGSSOFT 0,00% 17,90 2021-10-25 15:43:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.