Jakie "umiejętnie zbiera"? Gdyby chciał zbierać, to spuściłby kurs poniżej 3 zeta i tam zbierał. Tu nawet nie wiadomo, czy prawdziwy skup jest prowadzony. Jeśli to Roman zbiera przez słupy, to ważniejsze, kto od dawna tak umiejętnie wywala? Skup przed wybiciem? Przecież kilka dni temu już zapowiadałeś, że miały być wzrosty w czwartek lub piątek, a zamiast wzrostów masz czarne świeczki i to z długimi ogonami tylko dlatego, że podbijają kurs na koniec sesji.
Dnia 2021-06-01 o godz. 21:42 ~Myślący napisał(a): > Poniżej 3 zł już nie spadnie, kierunek północny wschód przed nami. Nic nie zrobisz żeby to powstrzymać. Radzę dobierać stopniowo akcje.
A skąd wiesz, że nie spadnie? Zagwarantujesz to? No właśnie... Zapowiadając wzrosty też nie trafiłeś. To giełda, wiec z definicji nieprzewidywalna.
Ja długo obserwuję tę spółkę i zgadzam się z opinią borysia. Tu nikt przecież niczego nie powstrzymuje poza gościem broniącym kursu przed zjazdem. I z jednego powodu: by wyjść z waloru.
Radzisz dobierać akcje, więc jak wyjaśnisz to długotrwałe wywalanie, zwłaszcza teraz, po niby pozytywnych wynikach? No i mnie też męczy pytanie, które boryś postawił: kto tak wytrwale wywala? Potrafisz może odpowiedzieć? Albo kto tak wywalał miesiącami na pakietówkach? bo nie było ani jednego info o zmianach w akcjonariacie.
Dnia 2021-06-01 o godz. 21:46 ~Ogień napisał(a): > Nie wiem skąd takie zaufanie do AT na takich walorach? Przecież gość właśnie tak steruje abyś tak myślał bezkrytycznie interpretując wykres.
A tu się zgadzam - jakiś gość faktycznie rysuje te podbitkowe świeczki, by niezorientowani w spółce popyt (pozorowany) i wzrost (pompowany podbitkowym podawaniem kroplówki, zwłaszcza na open i close) kursu
owszem, może i są zbierane, zwłaszcza przez te "upoważnione podmioty do ilości podprogowej, ale od kogo sa zbierane?! kto je tak długo wywala, przecież nie drobnica robi wolumen aż kilkuset kilo dziennie? ja czekam na komunikat o skupie, tylko kiedy się pojawi?
gen, i jeszcze coś - jeśli tego nie robisz, poobserwuj kilka sesji, jak i przez ilu graczy są ustawiane zlecenia przed open, tu też widać swoistą manipulacje kursem właśnie pod wywalanie a nie kupowanie
zresztą spójrz tak - co byś robił, mając kasę i kilkaset kilo akcji niepłynnego waloru, by go skeszować z jak najmniejsza stratą?
do powyższego dochodzi jeszcze ta zaskakująca nadpodaż na kolejnej sesji po raporcie - dlaczego ta taniocha nie jest zbierana?
ja spodziewałem się po wynikach, że spółka w końcu coś oficjalnie konkretnego ogłosi o czymkolwiek ważnym dla akcjonariuszy, a jest jak zawsze, zaś rynek nie lubi niepewności
typowy przykład taktyki zwabiania widać właśnie teraz, gdy pierwszych pieciu półkach sprzedażowych są wystawione tylko po 1 K przez jednego gracza
kurs niby łatwo podbić, ale wtedy czekający na wywalanie od razu uaktywniają się bez wpisywania w arkusz - i tak najczęściej ostatnio ta zabawa wygląda
wciąż jednak czekam, kiedy jakiś nius pojawi się, który przekona rynek do waloru lub kiedy spółka ogłosi np. delisting czy przymusowy wykup