Kancelaria adwokacka jest obecnie na etapie zbierania poparcia do złożenia wniosku o wybór Rady Nadzorczej Efektu w drodze głosowania oddzielnymi grupami na najbliższym walnym zgromadzeniu. Sukces tej inicjatywy leży w interesie wszystkich akcjonariuszy mniejszościowych i samej spółki, gdyż umożliwi mniejszościowym wprowadzenie niezależnego i kompetentnego członka do Rady Nadzorczej, która jest obecnie w całości obsadzona przez CFI. Osoby zainteresowane proszę o mail pod tym adresem: wzaefektsa@onet.pl W treści proszę podać imię, nazwisko, ilość akcji (w zależności od rodzaju), nazwę domu maklerskiego i numer telefonu. Dostaniecie w ślad za tym szczegółowy opis co zrobić - to bardzo proste, a jedynym kosztem będzie wydatek kilkudziesięciu złotych na uzyskanie świadectwa depozytowego. Biernością i oczekiwaniem aż inni zdziałają cuda nie da się daleko zajechać, a na pewno nie w tej spółce. Wszystkie ręce na pokład!
A ktoś się przyłączył? Pisał ktoś na ten adres? Może wreszcie coś się ruszy na tym gniocie. Ja chętnie poprę jeżeli ktoś zrobi porządek. Piszcie jakie jest wasze zdanie?
Ja napisałem i dostałem prostą i profesjonalną instrukcję od kancelarii prawnej jak poprzeć inicjatywę umieszczenia na porządku obrad najbliższego WZ wyboru członków Rady Nadzorczej w drodze głosowania oddzielnymi grupami. Tu nie ma co dywagować - to zasługuje na poparcie, od 2 lat cała RN jest obsadzona przez CFI. To ostatnie dni na wsparcie mniejszościowych, jeśli inicjatywa nie zbierze wymaganych 20%, będziemy mogli winić wyłącznie siebie i naszą bierność!
Lista porozumienia pełnomocnictw jest długa co oznacza, że najwyższy czas zacząć uwzględniać postulaty mniejszościowych. Próba retoryki o jakieś garstce totalnie się wysypała. Odnośnie Wza co się odwlecze to nie uciecze i bez problemu porozumienie może zwołać NWZA dlatego dziś gdy zarząd już widzi, że zignorowanie głosu tak potężnej grupy mniejszościowych było błędne czas najwyższy aby wyjść do rozmòw, bo każdy dzień tylko osłabia pozycję zarządu i umacnia mniejszościowych.
Przy ponad 20 procentach całkiem realnym staje się scenariusz pozyskania inwestora i wtedy cfi zostałoby z ręką w nocniku.
Nawet na przykładzie ostatniej wstępnej umowy kupna nieruchomości we Wrocławiu widać, że zarząd nie komunikuje się z rynkiem a wystarczyłoby przedstawić cele i plany dla nieruchomości.