Wiem, że zaraz zaczną straszyć więc... Prokurent to standardowa funkcja w większości spółek prawa handlowego. Często prokurę samoistną daje się radcom prawnym (zaufanym), aby mogli reprezentować spółkę. Prokura potwierdzana jest notarialnie, a prokurent wpisany jest do KRS. W ramach prokury może reprezentować spółkę na podobnych zasadach co członkowie zarządu. Np. może założyć konto itp. Po co prokura w TGS? Prawdopodobnie, aby od strony formalnej dograć w połączenie. To jest masa spraw do załatwienia w urzędach, bankach itd. Zwróćcie uwagę, że Prokurentem został prawnik. Jego rolą będzie prawdopodobnie dowiezienie połączenia od strony formalnej. Prokurent odciążą Zarząd od działań, do których Zarząd nie jest powołany w spółce w szczególności jeżeli mówimy o tak niestandardowym procesie jak plan połączenia.
Dla mnie informacja pozytywna. Znaczy, że coraz więcej się dzieje w kierunku, aby zamknąć temat połączenia.
Dzięki Bart za rzeczowe objaśnienie. Merytorycznie o obecnej sytuacji.
Warto wspomnieć, że Pan Mateusz Januś współpracuje z kancelarią prawną która prowadzi True Games czyli Wądołowski i wspólnicy.
Prezes Movie Games Mateusz Wcześniak w mediach społecznościowych wyraził zadowolenie z zaistniałych spraw i przebiegu połączenia które wyraźnie nabiera rozpędu. Wszystko idzie w dobrym kierunku.
Ludziom interesującym się tematem nie trzeba nawet o tym mówić a ci co dadzą się wystraszyć to może nawet dobrze :) - tu jest potrzebny silny akcjonariat co wkrótce przełoży się na kurs.
Aby ten troll wypisujący głupoty w innych tematach nie miał zbyt dużej satysfakcji musi być właśnie tak wyjaśniony. Całe szczęście brak mu już tematu bo autor wyczerpał temat.
Ja Wojciech ze Szczecina też akcje posiadam od kilku ładnych miesięcy i dyndam tu razem z Wami. Jeśli jutro będzie panika i pęknie ostatnie wsparcie to dobieram krzaczora