1 zł to nominał a nie cena emisyjna parytetu też nie znamy a jak będzie np za 1 stara 0,1 nowej itd ... 1 zł to tylko i wyłącznie twoje zgadywanie ....
Jeśli chcą wyemitować 27 mln akcji, czyli drugie tyle tego co jest, to czy może być inaczej niż 1 nowa za jedną starą?
Zgodnie z prawem cena emisyjna nie może być mniejsza od ceny nominalnej. A czy może być wyższa w warunkach, w jakich znajduje się Skotan i przy obecnym kursie? Nie sądzę. Nie sądzę też żeby Karkosik chciał płacić więcej niż 1 zł. Tutaj czynnik niepewności jest minimalny i wkrótce się o tym wszyscy zainteresowani przekonają.
Jednocześnie Zwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki postanowiło o podwyższeniu kapitału zakładowego Spółki w trybie art. 457 §1 pkt 1 Kodeksu Spółek Handlowych o kwotę od 1 zł do 27.000.000 zł, z kwoty kapitału zakładowego obniżonego 27.000.000 zł do kwoty nie większej niż 54.000.000 zł poprzez emisję od 1 do 27.000.000 akcji zwykłych na okaziciela serii D
Du sobie furtkę do nowej emisji wynoszącej od 1 akcji minimalnie do max 27 000 000 mogą wyemitować dowolną ilość w tym zakresie. .. ale widzę że problem z zamykaniem podstaw hehehe
Wszystko się wyjaśniło płacą tobie za pisanie tylko wiedzy brak ...... Sorka mam nadzieję że nie stracisz pracy jak co daj znać wstawię sie za tobą .. .
To sie nazywa zwykłe ZŁODZIEJSTWO, i niech mi nikt nie pisze ze to nie prawda. Przedtem "ukradli" połowe akcji ze niby split 2:1 i po splicie kurs był wyżej....a czy ktos pamieta jaki był kurs 2-3 miesiace pozniej?? To wam przypomnie PRAWIE TAKI SAM jak bylismy przed splitem. Najpierw zabrali za free a teraz oddaja i każa sobie płacic! Dlatego przestałem inwestowac w polska giełde (to jest ostatnia moja inwestycja) i coraz wiecej ludzi przestaje, poprostu BANANOWA ze starymy wyjadaczami tu rządzą. Za 5-10 lat bananowej bedzie 30% tego co jest teraz. Napiszecie teraz....aaaa to na rozwój, to bedzie ok hehe. Ynwestory...jestescie inwestorami czy dawcami? Obym sie mylił, ale doswiadczenie mi mówi ze kolejne lata powisimy na haku. Dzisiaj kurs pokazał jakie z tego beda plusy. "Ich to kręci" dla nich jestesmy dawcami kapitału. Wszystkie informacje o spółce Skotek musi szukac w necie ...czy tak wyglada szacunek?
To samo i ja piszę -złodzieje w białych kołnierzykach .
Połowę zabrali - teraz oddają jak znów zapłacisz.
Jak tak można ?
Czy na tego kretacza nie ma paragrafów ?
Jawne oszustwo.
I akcji znowu bedzie pewnie 54 mln ale żeby odzyskać kase bedziesz potrtzebował 100 procent więcej wzrostu. Spółka dramatyczna zarządzana przez karkosikową mafie
Ci kretyni naprawdę w to wierzą że ludzie wiszący tu na haku z 10 lat wezmą z tych starych nic nie wartych akcji jeszcze PP ? Przez tyle lat nie dali ludziom kompletnie nic , nawet nadziei i oni śmią dalej jeszcze do kieszeni tych ludzi włazić ? Mają rozmach sk......
Przejął państwowe spółki za grosze .już sie nie da to biednych ludzi chce obedrzeć ze skóry burak .
Dla Elany wtryskarki że Szwajcarii sprzedał .później za tą cenę kupił całą Elane z tymi wtryskarkami .
Takiemu zawsze mało .