Trafiłem artykuł z przykładem jednej firmy opisanej na portalu kryptowalutowymhttps://gielda-kryptowaluty.pl/firma-z-potencjalem-do-rozwoju-i-wzrostu-na-2021-i-2022/ Może napłynie na naszą bananową trochę świeżego kapitału
Nie tylko brakujacego raportu, ale braku informacji o konwersji pozyczek na akcje, zrodla finansowania spoko (maja 4 miesiace ma pozyskanie kapitalu) itp.
W mojej ocenie to spółka dużego ryzyka,ale stopa zwrotu może być ponadprzeciętna.Kazdy musi sam ocenić,czy sprzedać na niższych poziomach,czy też kupić na dużo wyższych.Dopoki nie będzie mocnego sygnału z rapu,to będzie bujać.
Tu perspektywy rozwoju nie pomogą jesteśmy tu i teraz bez konkretnej pozytywnej informacji cena będzie się zapadać zwłaszcza że nie ma odbioru na sprzedaż drobnicy.. parę osób które próbują podnieść kurs tego nie udzwignie bez nowego zastrzyku gotówki po stronie zakupu
dobrze rozumiem, że 1.5 miesiąca temu dostali 5 mln EUR i teraz są w trakcie załatwiania następnych 5 mEUR? Istotną informacją byłaby ta, w której informują o przyznaniu tej kasy dla Spoko.app. Muszą ją znaleźć w swoich zasobach. W podcast prezes wspomina, aby go odpytać o rozwój za 6-7 miesięcy. Poza tym jako target na 3 lata wskazuje > 4m użytkowników oraz aktywną obecność na rynku USA i Meksyku.
Wszystko to jest kwestią hajsiwa - albo FINV je znajdzie, albo lipa. O obrotach i popycie szkoda gadać.
Dokłądnie ten wywiad miałem dzisiaj na myśli ;) Myślę, że nawet gdyby nie znalazł ( co byłoby szokujące w momencie gdy znajduje oferując kota w worku a teraz spoko rozwijające się w błyskawicznym tempie) to już te 5mln euro znaleźli.. wcześniej kolejne 9... Samo spoko jest już warte znacznie więcej niż nasza wycena ... ciągle jestem na etapie czekania na wyjście z innej inwestycji więc jak pobędziemy jeszcze na obecnych poziomach - wcale mi to nie przeszkadza :) Pozdrawiam stary i nowy akcjonariat.
Ja też muszę dokupić ale czekam do końca tyg muszę zebrać kasę trochę sprzedać co nieco. Dużo nie kupię ale mam nadzieję że do 20tys akcji dokupię . Pozdrawiam tutaj alo będzie wielkie bummm albo katastrofa są tylko 2 wyjścia liczę na bummmm
Finv musi się bardzo starać, aby znaleźć dalszą kasę na finansowanie i rozwój Spoko! Widać, że raczej mają poukładane wszystko co do dalszego rozwoju i wiedzą na czym się sfokusować! No i ta Brazylia, to dobry kierunek!
Tylko gdzie jest napisane ze uruchomili te 5 mln eur
Zgodnie z zawartą Umową, Spółka zapewniła sobie możliwość zaciągnięcia pożyczki (w transzach) od Inwestora w kwocie do 5.000.000 EUR. Kwoty pożyczki mogą zostać przeznaczone na ogólne cele korporacyjne Spółki oraz mogą być udostępniane Spółce w ciągu 6 miesięcy od dnia podpisania Umowy, na jej pisemny wniosek.