Ogolnie postawione pytanie. Alcjonariat mozna z quizu wykluczyc bo qiadomo ze swiadomy akcjonariat nigdy nie kreci sie wokol ino widzi jiebiosa. Bardziej pytaniw do technikow, moze jakis inzynier sie pokusi o odpowiedz?
Dnia 2021-05-30 o godz. 10:11 ~pitB napisał(a): > Ogolnie postawione pytanie. Alcjonariat mozna z quizu wykluczyc bo qiadomo ze swiadomy akcjonariat nigdy nie kreci sie wokol ino widzi jiebiosa. Bardziej pytaniw do technikow, moze jakis inzynier sie pokusi o odpowiedz?
Nieprawda. Świadomy akcjonariat wcale niebios nie widzi - on widzi pułapy bardziej zbliżone do rzeczywistej wartości księgowej spółki oraz (co Cię powinno intrygować!) całkiem możliwe do osiągnięcia z technicznego punktu widzenia! Ten akcjonariat wie również jak szybko na lepsze zmienia się sytuacja w spółce i wokół spółki. I najwyraźniej jeszcze ktoś to widzi... ;-)
Ostatni spadek kursu wywołał wynik za 1Q, który to wynik był przecież zgodny z oczekiwaniami. Natomiast w dniu ogłoszenia wyników, czyli we czwartek Senat opuścił projekt ustawy o odszkodowaniach za bezprawnie wprowadzane lock-downy. Ustawę poparła część senatorów PiS i uważam, że wejdzie ona dość szybko w życie, gdyż jest bardzo wygodna dla wszystkich. 70% zwrotu utraconych dochodów na szybkiej bezsądowej ścieżce. Całkiem fajne pieniądze do Rank Progressu wrócą. I to przecież nie tylko za 1Q 2021 r. !!! I na te wieści kurs jeszcze nie zareagował - choć spokojnie i stale wzmacniał się w drugiej części piątkowej sesji.
Ja tam na swoich spółkach swoje poziomy docelowe mam i tego się trzymam od dłuzszego czasu .Hossa ma jeszcze kilka miesiecy ,choć do mega oporów dochodzimy na wig i swig są to szczyty wszechczasów .Zatrzymanie i wręcz większe schlodzenie pewnie nastąpi a potem ostatnia fala hossy. Oczywiscie jest to moje prywatne zdanie a jak będzie zobaczymy A tu po mocnej zwyzce zatrzymanie raczej obrona 2,5 pln i straszenie że może zleciec do 1,9.Docelowo w kilka miesiecy tak pod 4 pln powinni podciągnąć jak nie wyzej.
1,9 cz 2,9 ? Oto jest pytanie. Kto mądrze duma niech odpowie na nie. Bujających w obłokach już znamy zdanie, więc prośba by oni nie odpowiadali na nie.
Czy wielu talentów czy nie.. w krótkim terminie może być różnie... spółko może być niezła długoterminowo.. ale tu i teraz... jest mnóstwo chyba innych spółek która ma gigantyczne zyski.. i zaskoczyły... wiec ... sam nie wiem.. wsparcie 2.6. Jak obronią będzie ok. Jak nie.. może być różnie.. nawet ponowne testy 2 zł.. Giełda jest taka że nagradza tu i teraz spółki z zyskami...
Dnia 2021-05-30 o godz. 13:36 ~pitB napisał(a): > Pamietaj z moje rozteekii byly ok ok 2 zl a ze spadlo do 0u to inna inszosc.
Ale uważam, że teraz o 2,90 zł to z przekąsem piszesz... Zupełnie inny poziom w wierszyku powinieneś umieścić i zdajesz sobie z tego pewnie sprawę. :-)
To byloby zbyt nudno. Nieprawdaz? Emocje sa potrzebne. Szczypta ryzyka, nieco wizji, troche kresek ciut smutku i garsc radochy. To pieniadze, to zabawa. Zdrowie waznejsze nizli miliony.