• Czy to się przełoży ? Autor: ~SIMENS [94.154.27.*]
    Taki wynik, to jaki wzrost... a może zjazd ?
  • Re: Czy to się przełoży ? Autor: ~Przemysław [194.4.63.*]
    Popytu/podaży przez pryzmat jednego dnia nie przewidzisz ale po takich wynikach kierunek jest jeden - automatycznie wzrasta pewność, że Amika powtórzy wyniki poprzedniego roku a może je nawet przebić, przychody +19% a w drugim kwartale mamy załamanie z poprzedniego roku do tego w 2 kw mamy podwyżki cen co jeszcze napędzi dynamikę( w pierwszym kwartale przychody napędzały aby rosnące wolumeny sprzedaży). Oczywiście jeśli ktoś kupi po 175 zł to nie ma co liczyć na kokosy szybko ale to stabilna spółka - jedna z najlepszych na GPW. Ja po takich wynikach podniosłem możliwą cenę do osiągnięcia przez Amikę( nowy rekord) - nie dziwi mnie, że na GPW mamy takie wzrosty na wig - jak te najlepsze spółki jedna po drugiej podają bardzo dobre wyniki - dopompowanie tych dziesiątek miliardów w gospodarkę przynosi efekty ta kasa trafiła pod różnymi postaciami do ludzi. Jakby to powiedzieć - mamy na giełdzie bezchmurne niebo, ładnie słoneczko świeci jest ciepło - trzeba się cieszyć.
  • Re: Czy to się przełoży ? Autor: ~SIMENS [94.154.27.*]
    Przewiduje rekordowy 2021r. w wynikach. Myślę, że kurs też ustanowi nowe max - 220, może do 250 - ale to 3/4 kwartał b.r., teraz mamy wybicie z trójkąta poparte wolumenem i utrzymanie ceny 170.
    Nadmiar gotówki w gospodarce, nowy ład PISu (m.in. budowa mieszkań) sprawia, że o sprzedaż agd można być spokojnym.... a może tak amica wejdzie w pompy ciepła
[x]
AMICA -0,16% 61,80 2025-12-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.