11,8 mln zysku ? -jednak ze względu na sposób księgowania czyli zaliczenie 4,8mln zysku na poprzednie okresy mamy księgowo w I kwartale 7 mln zysku no i gdzie widać ile i jak zaksięgowane były własnie te 4,8 mln zysku ?
No i chyba coś się też w II kwartale ruszyło ze sprzedażą mieszkań http://www.zacisze-strzeszyn.pl/ niedawno było 18 mieszkań niesprzedanych - dziś 16 ( w tym 3 zarezerwowane) Ogólnie jest super tylko jakoś nie ma zainteresowania większych graczy spółką
Poczekaj.
Na mirbud ie przy 1.6~2.0 zł było podobnie.
A potem?
Szlo powoli do góry. Wzrosło 100% a potem kolejne 1.6 zł i doszło do ponad 5 zł.
Co więcej wcale nie wygląda na koniec.
Generalnie budowlanka ma się dobrze. Torpol równiez.
W każdym razie najważniejsze. POZBUD będzie teraz powoli szedł do góry, bo ludzie będą widzieli dalszy progres wyników.
działalność stolarki otworowej, pomimo że wolumenowo jeszcze nie osiągnęła zakładanych wielkości, wygenerowała zadowalającą marżę brutto na sprzedaży; ... zwróćcie uwagę na słowo "jeszcze"
Kontrakt obecnie wykonywany dla PKP wiadomo - z tego jest głownie kasa teraz.... ale mnie najbardziej ucieszyło jedno krótkie zdanie w tych szacunkowych wynikach ....
b. działalność stolarki otworowej, pomimo że wolumenowo jeszcze nie osiągnęła zakładanych wielkości, wygenerowała zadowalającą marżę brutto na sprzedaży;
No i brawo ... teraz stopniowo zwieszać sprzedaż i zarabiać !!
Dnia 2021-05-28 o godz. 22:27 ~B921 napisał(a): > Coś w ten deseń, ale to raczej chodzi o przyszłe okresy. > > Rok temu zaliczyli w 1Q te przychody/zyski jednorazowo. > W tym roku rozliczają to odpowiednio do okresów (innych kwartałów). > > Dlatego rok temu zysk netto był zawyżony, a więc dynamika wzrostu r/r jest teoretycznie jeszcze większa.
Dokladnie, jakby rok temu ksiegowali tak jak teraz, to by wtedy wykazali strate. Wiec roznica zysku rdr faktycznie jest o te 4.8mln wieksza, a ponadto wiemy ze ta kwote wykaza w wynikach kolejnych kwartalow.
xcd wiem ze napisałem to samo co Ty przed chwilą ale zaraz po Tobie niejaki Zielu pisał o stracie na stolarce... Ech ludzie na prawdę nie umieją czytać ? czy tylko próbują innych okłamać bo jeszcze nie kupili ???
A przychody ?? W porównaniu z poprzednim kwartałem znacznie mniejsze. Czy ktoś wie jak mają wyglądać przychody w kolejnych kwartałach z kontraktu z PKP? (Marża wiadomo około 30% :) )
Jednostkowy to nie tylko stolarka, ale też wszelkie inne operacje, które dot. grupy kapitałowej.
Skoro napisali, że na stolarce uzyskali zadowalającą marże, to pewnie też tak było.
Wystarczy, że zaksięgują coś po stronie kosztów jednorazowo i w ten sposób zaniżają WF. Historycznie stolarka robiła od 2 do 4 mln zł netto bez pocałowania kwartalnie. Bez szału, ale z tym wiązały się też stałe przepływy w Pozbudzie.