• Start ? Autor: ~Iwona [89.73.252.*]
    Jw
  • Re: Start ? Autor: ~Kuku [188.147.34.*]
    Start to będzie przy 20pln za akcje
  • Re: Start ? Autor: ~Donito [31.0.22.*]
    Kto tak wywala po 10,50?
  • Re: Start ? Autor: ~Kuba [94.172.123.*]
    Na moje oko, tak "wywala" traider :) Czyli osoba, która np: kupiłam po 10.30 i chce sprzedać po 10.50 by zarobić. :) Ogólnie nie wiem czy wiesz ale właśnie na tym polega gra na giełdzie, jedni lubią traidować inni grać Long Term :) Widzę, że kolega serio ma problemy ze zrozumieniem zasad rynku.
    Czyli ktoś kupił za powiedzmy 50000zl około 5000 akcji i sprzedaje 20gr drożej żeby zarobić 5stowek? Wybacz ale nie klei mi się to choć może masz rację.
    Koledzy może mają inne wytłumaczenie?
    Przy 5000 akcji ma zarobku 1000 zł, a nie 500 zł, ale to szczegół. Ogólnie tak, traider ustala swój poziom wyjścia i sprzedaje, dla niego liczy się zysk tu i teraz, to nie są gracze Long Term. Pamiętaj, że nie liczy się to, że zmiana jest 0.2 zł na akcji liczy się zysk, patrząc na dzisiejszy volumen, jest to bardzo prawdopodobna zagrywka, ponieważ cena nie spada a utrzymuje się. Dodatkowo z analizy technicznej jesteśmy i krótko i długoterminowo w trendzie wzrostowym, wskaźniki pokazują dużą energię, oznacza to, że nie ma chęci realizacji zysków przez "większość" inwestorów, raczej jest to bardzo dobry znak dla tej spółki i dla jej przyszłości. Owszem można powiedzieć, że tworzy się gwiazda doji, ale ona nic nie oznacza w obecnym momencie bo inne wskaźniki ją negują, zresztą zgodnie z definicją, może ona ale nie musi oznaczać zmiany trendu, dodatkowo im wyższy interwał tym analiza mocniejsza a na wyższych interwałach już gwiazdy nie ma, więc dla mnie bardzo Byczy scenariusz na najbliższe tygodnie. Pomijam news i inne spekulacje, które się pojawiają, tutaj ruszymy ostro w górę niedługo.
    Przy 5000 akcji ma zarobku 1000 zł, a nie 500 zł, ale to szczegół. Ogólnie tak, traider ustala swój poziom wyjścia i sprzedaje, dla niego liczy się zysk tu i teraz, to nie są gracze Long Term. Pamiętaj, że nie liczy się to, że zmiana jest 0.2 zł na akcji liczy się zysk, patrząc na dzisiejszy volumen, jest to bardzo prawdopodobna zagrywka, ponieważ cena nie spada a utrzymuje się. Dodatkowo z analizy technicznej jesteśmy i krótko i długoterminowo w trendzie wzrostowym, wskaźniki pokazują dużą energię, oznacza to, że nie ma chęci realizacji zysków przez "większość" inwestorów, raczej jest to bardzo dobry znak dla tej spółki i dla jej przyszłości. Owszem można powiedzieć, że tworzy się gwiazda doji, ale ona nic nie oznacza w obecnym momencie bo inne wskaźniki ją negują, zresztą zgodnie z definicją, może ona ale nie musi oznaczać zmiany trendu, dodatkowo im wyższy interwał tym analiza mocniejsza a na wyższych interwałach już gwiazdy nie ma, więc dla mnie bardzo Byczy scenariusz na najbliższe tygodnie. Pomijam news i inne spekulacje, które się pojawiają, tutaj ruszymy ostro w górę niedługo.
    Miałem na myśli zysk po odjęciu prowizji za transakcję.
    Ale dzięki za długą i ciekawą odpowiedź.
    Przyznaje że jestem kompletnym nowicjuszem i po prostu mam różne wątpliwości.
  • Re: Start ? Autor: ~Werder [37.30.26.*]
    Kup i trzymaj nie patrz bedzie dobrze leszcza slabe plotki
  • Re: Start ? Autor: ~Felipe [165.225.207.*]
    Akcje Saule beda sporo wart tak wiec kazda zagrywka jest dobra by odebrac niecierpliwym i zasiac w nich te ziarnko niepewnosci!
    Ten scenariusz wydaje mi się sensowny.
    Słyszałem jeszcze termin dystrybucja. Może mieć tu miejsce coś takiego?
  • Re: Start ? Autor: ~Felipe [165.225.207.*]
    Tak sie dystrybucji nie robi! Zastraszanie i sypanie malymi pakietami! Odbierane sa wieksze pakiety!
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.