Nie do końca to rozumiem. Sprzedawać po 5 PLN przy dywidendzie 37 gr? Perspektywy wyglądają bardzo dobrze na przyszłość biorąc pod uwagę obecna niska kapitalizację. Zadziwia mnie to.
Przy tak małej płynności analiza techniczna przeważnie nie sprawdza się. Były dni, podczas których moje zlecenia stanowiły 50-70% obrotu dziennego. Z tego co obserwuje to podaż w okolicy 5 PLN maleje, a wydeje mi się, że większa kasa na zakupy obserwuje sytuacje z boku i czeka na odpowiedni moment. Ale przy tak małej płynności tu jedna osoba może zrobić chwilowo bardzo szybko zarówno 6 jak i 4 PLN. Przed raportem było sporo ukrytych zleceń sprzedaży w przedziale 5.4-6 PLN.
Wszedłem tu na szybko, ale po analizie zostaje na dłużej. A przy okazji wpadnie dywidenda, ale to nie jest mój główny cel na tej spółce. Wyniki pierwszego kwarału pokazały, że warto poczekać na kolejne. Widać też ładną dynamikę wzrostów zarówno przychodów jak i zysków w kolejnych historycznych kwartałach. A obecnie biorą udział w ciekawych projektach.
dokładnie. Ja skupuje pod przyszłe dywidendy. 1 zł dywidenty za rok daje 20%. Liczę że akcje kupione teraz dadzą mi zwrot z dwidend w ciągu najbliższych 6 lat.